2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Megfelelõen teljesít a MÁV saját fejlesztésû IC+ kocsija a tesztelésenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-29 11:57:28
Címkék: Bihari hírek, máv
Jól teljesített az eddigi akkreditált tesztméréseken a MÁV saját fejlesztésû két IC+ vasúti kocsija az osztrák vasút Amstetten környéki pályáján.

Szabó Anett, a MÁV-START szóvivõje a tesztpróbán az MTI-nek elmondta, hogy két héttel ezelõtt kezdõdtek el a féktechnikai mérések, amelyek jelenleg is folynak. A fékutak hosszát óránkénti 30, 80, 120, 140, 160 és 200 kilométeres sebességekre mérik.

A MÁV Gépészet Zrt. számítása szerint várhatóan két hét múlva fejezõdnek be a mérések az osztrák vasút vonalán, jövõre Svájcban végzik el zajteszteket, ezekbõl az adatokból áll össze, hogy a jármû megfelel-e a legújabb vasúti közlekedési feltételeknek, és megkaphatja-e a nemzetközi forgalomban történõ közlekedéshez szükséges típusengedélyt - tette hozzá a MÁV-START szóvivõje.

A MÁV Gépészet Zrt. tájékoztatása szerint a két prototípusnak számtalan vizsgálaton kell átesnie ahhoz, hogy forgalomba helyezési engedélyt kaphasson. A vasúttársaság közölte, hogy júliusban fedélzeti utaskomfort vizsgálaton vett részt az egyik prototípus Európa legnagyobb szélcsatornájában, Ausztriában tesztelték szélsõséges idõjárási körülmények között.

Az összes teszt mérési eredményei alapján független bejegyzett szervezet tanúsítványt állít ki a megfelelõségrõl, amely alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiállíthatja a végleges típusengedélyt. A sorozatgyártásról a tesztek lezárását követõen döntenek a vasúttársaságnál - mondta Szabó Anett.

A MÁV Gépészet Zrt. reményei szerint a saját fejlesztésû két IC+ kocsi várhatóan 2014 második félévében állhat majd forgalomba. A MÁV 2012 januárjában jelentette be, hogy a MÁV Gépészet Zrt. 1,4 milliárd forint felhasználásával - amelybõl 462 millió forintot tett ki az Európai Unió támogatása - két darab IC+ vasúti kocsit fejleszt, az elkészült jármûveket 2013 májusában mutatták be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!