2024. április 24. Szerda, György.
 
Háromszoros különbség is lehet a fenyõárakbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-10 18:40:03
A vevõk többsége várhatóan idén is a luc- és az ezüstfenyõket keresi karácsonyra, elõbbi métere már kétezerért is kapható, míg a Nordmann-fenyõé ennek triplája körül alakul. Az egyik fõvárosi árusítóhelyen a vásárlók többletköltség nélkül rászoruló családokat is hozzásegíthetnek a karácsonyfához.

Nem drágulnak idén a fenyõfák, az árak várhatóan a tavalyihoz hasonlóan alakulnak. A karácsonyfának valók árusítása már nagy tételben is elkezdõdött. A Vas megyei Surdról több szállítmány útnak indult már a fõvárosba. A helyi õstermelõk ezen a héten kezdenek el árusítani, fejenként 150-200 fenyõt visznek Budapestre – hangzott el a Krónikában.

Borsos Jenõné fenyõtermelõ a Kossuth Rádió mûsorának azt mondta, az árak az elmúlt öt évben nem változtak, és a legtöbben inkább az olcsóbb fákat keresik a piacon. Azok, akik viszonylag kevés pénzt szánnak a karácsonyfára, a luc- és az ezüstfenyõt viszik a Nordmann-fenyõ helyett. Utóbbi ára ugyanis lényegesen magasabb –az olcsóbb fajtákénak duplája, akár háromszorosa. A nagy különbség oka, hogy a Nordmann-fenyõ nagyon lassan nõ, métere ezért 5-7 ezer forint körül alakul, míg egy lucfenyõt 2-3 ezerért is meg lehet vásárolni.

Sokan azonban az olcsóbb fákat sem engedhetik meg maguknak. Nekik nyújt segítséget az Óbudai Karácsonyfa Áruda és a december24.hu nevû jótékonysági oldal közös akciója. "Vásárolj karácsonyfát, hogy mások is kaphassanak!" – szól az akció jelmondata. A kezdeményezés lényege, hogy ha valaki az árudában veszi meg a fenyõt, akkor még egy, rászoruló családot is karácsonyfához juttat.

Sas Tamás, a december24.hu alapítója hangsúlyozta, az árudában a fák ugyanannyiba kerülnek, mint bárhol máshol. Az akcióhoz idén az önkormányzat is csatlakozott, így egy vásárlás után két rászoruló család kaphat ingyenfenyõt.

Az áruda december 20-áig várja a vevõket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!