2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Hûtlen kezelést gyanítanakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-12 16:57:23
Három helyen tettek feljelentést, de egyelõre egy reagált.

Feljelentést tett az MSZP Demokrácia Központja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bûnügyi Igazgatóságán egy püspökladányi önkormányzati egészségügyi intézmény gazdálkodása kapcsán felvetõdõ hûtlen kezelés és közokirat-hamisítás miatt ismeretlen tettes ellen – olvasható a szocialista párt honlapján a dr. Legény Zsolt aláírásával ellátott közlemény.

A központ elnöke elmondta: elírás történt, a település az Észak–alföldi régióhoz tartozik, a feljelentést is ehhez az irodához címezték.
Veszteséges volt

A közlemény szerint Püspökladány önkormányzata 2007-ben Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.-t (továbbiakban: EÜNP) hozott létre, majd 2008-ban – a helyi SZTK épületének 52 millió forintos friss felújítása ellenére – új egészségcentrum terveivel állt elõ a városvezetés. Az EÜNP Kft.-t ekkor már egy 49 százalékos kisebbségi tulajdonos üzemeltette. Késõbb a felújított SZTK épületében nonstop patikát hoztak létre, a kormányváltás után bevezetett patikaalapítási moratórium ellenére.

A veszteséges gyógyszertárban késõbb csökkentették az ügyeleti idõszakot, és a nonprofit kft. vezetõje szigorította a járóbeteg- ellátó szakorvosok szerzõdéseit, emiatt kár érte az önkormányzatot – írja a Demokrácia Központ, amely november 19-én adta postára feljelentését a NAV-nál, a megyei ügyészségen és a megyei rendõr-fõkapitányságon. December 5-ig csak az utóbbitól jött visszajelzés: az ügyet áthelyezték a Püspökladányi Rendõr–fõkapitányságra.

A NAV észak-alföldi központjának sajtóreferense kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy bûnügyi igazgatóságukon nem folyik nyomozás ez ügyben. Hasonlóképp az elmúlt héten megkeresett püspökladányi polgármesterhez: Dombi Imréné lapunknak azt nyilatkozta, az önkormányzatukhoz a jelzett ügyben semmilyen hatósági megkeresés nem érkezett. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy 2012-ben két szocialista politikus tett feljelentést hûtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt ugyanebben az ügyben, akkor az eljárást megszüntették bûncselekmény hiánya miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!