2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kiadta az idei 50 ezredik vízumot Magyarország ungvári fõkonzulátusaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-17 09:48:44
Ünnepélyes keretek közt nyújtotta át az idei ötvenezredik schengeni vízumot hétfõn Ungváron Magyarország ungvári fõkonzulátusa.

A vízumátadó ünnepségen Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta: az ungvári magyar fõkonzulátus által az év eleje óta kiadott félszázezer schengeni vízum bizonyítja, hogy nem igazolódtak be a vízumkényszer 2008-as bevezetésekor megfogalmazódott aggodalmak, amelyek szerint új vasfüggöny ereszkedik le Ukrajna és az Európai Unió közé. Hozzátette: Magyarország minden tõle telhetõt megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítse az ukrán állampolgárok utazását Magyarországra és az EU-tagországokba.

Olekszandr Ledida, Kárpátalja megye kormányzója a rendezvényen köszönetét fejezte ki Magyarországnak és az ungvári fõkonzulátusnak azért a – mint fogalmazott – hatalmas munkáért, amellyel az ukrán állampolgárok, így a kárpátaljai lakosok számára az elmúlt években kényelmessé tette a schengeni vízum igénylésének és kiadásának folyamatát. Mint mondta, sajnálatosnak tartja, hogy Ukrajna állampolgárainak még mindig vízumra van szükségük az európai utazáshoz. Ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy minél többen megforduljanak és szerezzenek közvetlen tapasztalatokat EU-országokban.

Külön kiemelte, hogy a Kárpátalján tevékenykedõ diplomáciai kirendeltségek között Magyarország ungvári fõkonzulátusa mûködik a legjobban az ügyfélfogadást és a vízumkiadást tekintve. Az ungvári magyar fõkonzulátuson tartott ünnepségen az ötvenezredik schengeni vízumot egy magyar nemzetiségû diáklány, Lengyel Andrea, az Ungvári Nemzeti Egyetem hallgatója vette át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!