2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Csaknem 300 kormányablak-ügyintézõ kapott okleveletForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-17 11:03:41
Összesen 280 közszolgálati tisztviselõ kapta meg a kormányablak-ügyintézõi oklevelet hétfõn Budapesten.

Az átadó ünnepségen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elismerését fejezte ki, hogy gyakorlott, ügyfelekkel bánni tudó tisztviselõk hajlandóak voltak új ismereteket, kultúrát elsajátítani a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) képzésén. Szavai szerint az elmúlt három és fél évben a legtöbb fordulópont az õ tárcájánál volt; példaként említette a közigazgatási hivatalok újraindulását, a kormányhivatalok és kormányablakok létrejöttét, valamint a járások megalakulását.

A kormányablakokban dolgozó szakemberek képzését méltatva jelezte: eddig csak a jogszabályi és intézményi kereteket tudták kiépíteni, és ez csupán egy váz, amelyen belül meg kell jeleníteni a "jó államot". Úgy véli, a közszolgálati tisztviselõk nélkül nem lehetett volna a reformot végigvinni.

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora arról beszélt: a diploma értékét csak az alkalmazás, a munka mutatja meg. Kitért arra, hogy a kormányablak-ügyintézõ képzést a szokottól eltérõ idõrendben kellett megszervezni, szoros együttmûködésben a budapesti és a megyei kormányhivatalokkal, s úgy látja, megfeleltek a kihívásnak. Megjegyezte: az egyetem a képzés elindításához félmilliárd forintot adott elõlegként.

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a közszolgálat szemléletváltására utalva azt mondta: az ügyintézõk szakmailag és emberileg is megfelelnek a kritériumoknak, s ami évekkel ezelõtt kihívás volt, ma már napi rutin. Az államtitkár elvárásként fogalmazta meg, hogy az érintettek készségesek és felkészültek legyenek.

Imre Miklós, Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnökhelyettese arról számolt be, hogy a kormányablak-ügyintézõi szakirányú képzés iránt kiemelkedõ volt az érdeklõdés, a jelentkezõket kétfordulós kompetenciavizsgálaton választották ki. Az egyetemen országosan mintegy 4000 tisztviselõt képeztek, közülük Budapesten eddig 478-an szereztek oklevelet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!