2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Jó hír jött: még egy évig ingyenes lesz a parkolásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-18 09:22:45
Bár 2014. január 1-jén elindult volna a fizetõparkolási rendszer Óbudán, azt 2015-re halasztják.

A fizetõparkolás bevezetésének elhalasztása mellett szólt, hogy 2015-ben helyezik üzembe az esztergomi vasútvonalat, ami az agglomerációs közlekedést jelentõsen javíthatja, továbbá a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. ekkor adja át a fonódó villamos III. kerületi szakaszát, valamint a fizetõparkolás bevezetéséhez szükséges, a parkoló órák beszerzésére irányuló közbeszerzés is eredménytelenül zárult novemberben - mondta Puskás Péter fejlesztésekért Óbuda-Békásmegyer felelõs alpolgármestere a Heti Válasz Online-nak.

A fõvárosi önkormányzat jogosítványa meghatározni, hogy hol lehet fizetõs parkoló övezet és e zónákat már az elõzõ ciklusban kijelölték a III. kerületben. Akkor a kerületi önkormányzat nem támogatta a fizetõparkolás bevezetését, mert úgy érezték, hogy a kerületi lakosok többsége elutasítja ezt. Idõközben a II. kerület a Szépvölgyi útig, a III. kerület határáig elhozta a fizetõparkolási zónáját, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy kaotikus lett a parkolási helyzet Óbudán. Így a közhangulat jelentõsen megváltozott, egyre többen támogatták a fizetõparkolás bevezetését.

Az önkormányzat nem pénzbevételi forrásnak tekinti a fizetõparkolást, csupán azt szeretnék, ha legalább nullszaldós lenne - hangsúlyozta az alpolgármester. A fõvárosi rendelet egy autóra ír elõ ingyenes parkolási parkolási engedélyt, de a kerületben lakásonként két autóra is lehet majd igényelni, illetve a fizetõ zónán kívül élõ kerületi lakosoknak regisztráció után biztosítják, hogy a fizetõ övezeten belül 1,5 órát naponta ingyenesen parkolhassanak. Továbbá az iskolák környékén is biztosítanak napi kétszer 20 perces ingyenes parkolást a szülõknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!