2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Országszerte segítettek önkéntesek a rászorulókonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-18 09:41:00
Pécsen és Debrecenben helyi vállalkozók próbálnak segíteni a környék nehéz helyzetben élõ családjain. A fõváros több bevásárlóközpontjában önkéntesek gyûjtenek tartósélelmiszereket. Nagyváradon pedig mától három hónapon át tartó ételosztásba kezd a helyi hajléktalanokat segítõ szervezet.

Egy férfi pár konzervvel támogatta a Máltai Szeretetszolgálat élelmiszergyûjtõ akcióját. A szervezõk azt mondják: a legkisebb adományok is ugyanolyan fontosak, mint a nagyobb értékûek.

Százhatvan üzletben mintegy kétezer önkéntes hívja fel a vásárlók figyelmét a gyûjtésre. Egy fõvárosi áruházban a köztársasági elnök felesége is csatlakozott az önkéntesekhez, és úgy tapasztalta: a vásárlók többsége megszokta és már várta is a jótékonysági akciót.

„Sokan úgy jöttek oda hozzánk, hogy már vártam magukat. Mert mindig szoktak jönni és mindig szoktam adakozni. Számítottak rá, hogy mi itt leszünk” – mondta Hercegh Anita, köztársasági elnök felesége.

A szeretetszolgálat tavaly csaknem harmincötezer csomagot osztott szét a rászorulók között.

Pécsen, egy iskolában Weisz Fanni, hallássérült modell, a város arca és Pécs polgármestere ajándékozott a diákoknak cipõsdobozba rejtett édességet és játékokat. Ezen kívül a helyi vállalkozók jóvoltából tartós élelmiszerekbõl álló csomagokat osztottak 200 rászoruló családnak.
Debrecenben, egy családi vállalkozás a város ezer legszegényebb családjának osztott élelmiszer csomagot.

„Akinek van, aki teheti, annak kötelessége adni” - mondta Szabó Miklós, a Tranzitker Zrt. vezérigazgatója.

Csorbaleves és töltött káposzta  ez volt a hétfõi menü Nagyváradon, ahol március 9-ig a környék hajléktalanjain próbálnak segíteni a helyi menhely munkatársai.

Galea Cosmin, a nagyváradi menhely vezetõje azt mondta: míg tavaly csak az ünnepek alatt osztottak meleg ételt, most három hónapig járják a várost. Kevesebb hajléktalannak ugyan, de minden munkanapon adnak meleg ételt – tette hozzá.

Román felmérések szerint mintegy háromszáz fedélnélküli ember él Nagyvárad utcáin.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!