2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Megjelent az új méhészeti rendeletForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-20 18:08:03
Megjelent a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehetõ támogatások végrehajtását szabályozó vidékfejlesztési minisztériumi rendelet, amely alapján az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tagsági viszonnyal rendelkezõ méhész-gazdálkodói 2014. január 6-ától benyújthatják a 2013/2014. végrehajtási évre vonatkozó támogatási kérelmeiket a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Az MVH pénteki közleménye figyelmeztet arra is, hogy a támogatás igénybevételéhez az MVH közleményeiben új kifizetési kérelem nyomtatványokat rendszeresít, amelyek már elérhetõk a hivatal honlapján. A támogatás kizárólag az új nyomtatványokon igényelhetõ.

A 2013/2014. végrehajtási évben a támogatási jogosultság alapja a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévõ, továbbá a 2013. évre vonatkozó õszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követõen legkésõbb 2014. január 15-éig a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett méhcsaládok száma.

Az MVH felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidõn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felelõs, annak minden jogkövetkezményével együtt.

Egyszerûsödött a TIR bejelentés eljárásrendje: a méhcsaládszám-változás illetékes állategészségügyi hatósághoz történõ bejelentéséhez már nem szükséges egyebek mellett a hatósági állatorvos aláírása - közölte a hivatal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!