2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Segítettek a boldogabb ünnepértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-25 16:50:52
Százötven hátrányos helyzetû családban élõ gyermeknek adott játékot karácsonyra a szemészeti magánrendelõ adományából a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Örömet, meglepetést okoztak fejlesztõ játékokkal ajándékozva meg a nehéz életkörülményekkel küzdõ családok gyermekeit – ez volt idén a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének a célja, amikor karácsonyra ajándékot vásárolt Dr. Csordás Tibor  felajánlásából. A szemészorvos minden évben támogatja a megyei Vöröskereszt gyermekprogramjait, köztük a Karácsonyi szeretetakció ajándékozásait.

 

Karácsonyozni csak együtt jó

2013-ban 150 Hajdú-Bihar megyei diáknak tette szebbé a karácsonyát a szervezet. A lányoknak mini társasjátékot, babát, ugrálókötelet és buborékfújót, a fiúknak irányítható autót, repülõt, négydarabos játékautó-szettet nyújtottak át a szervezet munkatársai Nyíracsádon,

 

Nyírábrányban, Tégláson és Vámospércsen.

– Életkörülményeikrõl legkevésbé a gyermekek tehetnek. Mivel nekem is vannak gyermekeim, tudom, milyen sokat számít, mit kaphat családjában egy gyermek; hisz’ bizonyos értelemben csak kapni tud – válaszolta kérdésünkre Dr. Csordás Tibor, mikor néhány hónappaal ezelõtt megkerestük. Mint kifejtette: egy kiskorú helyzetébõl fakadóan rászoruló. S az élet kellemes pillanatait úgy jó megélni, ha mások is részesülnek abban vagy hasonlóban. – Boldogabb érzés úgy ülni a fa mellett, hogy tudom, másoknak is szép az ünnep, a nehéz sorsú gyermekek is örülhetnek, mert ajándékot kaphatnak – mondta.


Mindent a célra: a Vöröskereszttel

– Kapja meg a célcsoport a felajánlott összeget veszteség nélkül, ne csappanjon meg a pénz az ügyintézés útvesztõjében; erre kerestem megoldást. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete partner volt ebben – hangsúlyozta beszélgetésünkkor a szemészorvos. Karácsonykor, például, legalább 150 gyermek kaphat ajándékot a támogatásomból. A szervezet másrészt tapasztalata és kapcsolatai révén képes a legtöbb adományt megszervezni a folyósított pénzbõl: ismer olyan játékboltokat, amelyekben kedvezményt érvényesíthet és több játékot vehet – jegyezte meg.

- A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!