2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A munkanélküliség átlagos idõtartama bõ egy hónappal nõtt. Csökkent a munkanélküliség, nõtt a foglalkoztatottság. Több a közmunkás, többen dolgoznak a versenyszférában és külföldi telephelyen.

Nagyobb cégeknél szokásos eljárás, hogy egy-egy pozíciót cégen belül hirdetnek meg. Jó lehetõség ez minden munkavállalónak, aki a jelenlegi pozíciójából tovább- vagy feljebb lépne.

Amikor az álláskeresés hetekig, hónapokig, netalán évekig is elhúzódik és még mindig nem érezzük közelebb magunkat egy jó álláshoz, mint mikor nekikezdtünk, akkor nagyon könnyen elmegy az embernek a kedve mindentõl.

Sajnos az egyáltalán nem könnyû álláskeresõi létben idõnként az is felmerül, hogy magyarázatot keressünk/találjunk nehézségeinkre. A kifogások nyilván abból erednek, hogy megpróbáljuk megtalálni a választ, hogy miért történik ez velünk.

A Kutatópont felmérése alapján az okostelefonok aránya hazánkban 39 százalék volt 2015 januárjában. Mivel az internetezésre alkalmas mobileszköz-ellátottság folyamatosan növekszik a magyar felnõtt társadalomban, ezért érdemesnek láttuk összegyûjteni azokat az applikációkat, melyek segíthetik álláskeresõinket.

Legújabb felmérésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy az állást hirdetõ cégek hol, melyik csatornákon keresik a jelölteket, melyeket találnak a leghatékonyabbnak az új munkatárs megtalálása szempontjából.

Csökkent az álláskeresõk száma tavaly november-decemberben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai alapján, decemberben 391 ezren kerestek állást, ami 11 éve a legalacsonyabb szám.

A legtöbbünknek az álláskereséskor az interjún való szereplés jelenti a legnagyobb kihívást. Mindenre fel kell készülnünk, beleértve az esetleges fura kérdéseket is.

Év végéig 2134 álláskeresõ vette igénybe a 2012. októberétõl elérhetõ lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklõdésére.

Sok frissen végzett hallgató számára az élet nem teljesen úgy alakul, ahogyan azt elõre eltervezték.

Álláskeresés év végén?2014-12-30 09:23:54

Akinek maradt még szabadsága, igyekszik ilyenkor kivenni. Vannak azonban olyanok, akik saját döntésükbõl vagy elbocsátás miatt éppen ebben az idõszakban keresnének állást.

A Jobinfo.hu álláskeresési portál olvasóinak 75 százaléka szerint a csinos, vonzó külsõvel rendelkezõk nagyobb eséllyel indulnak egy-egy állásért.

Áprilisban 413 700 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az elõzõ év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresõk száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci statisztikából.

Pénzügyi támogatást kapnának azok az álláskeresõk, akiknek állandó lakóhelye és munkavégzési helye között legalább 100 kilométer a távolság.

Már egy szigetes csoportkép is problémás lehet, de akár egy illetlen poszt vagy lájk is elvághatja a munkába vezetõ utat. Körkép arról, mire számíthatnak internetes jelenlétükkel kapcsolatban a hazai álláskeresõk.

« 1. oldal »