2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Egy Békés megyei közhasznú egyesület vezetõjével és társaival szemben javasolnak vádemelést a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. A gyanú szerint a falu hátrányos helyzetû fiataljai számára elnyert pályázati pénzbõl 22 millió forint elköltését fiktív számlákkal igazolták.

Idén összesen 150 millió forinttal támogatja a kormány a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat, míg a Nagyon Balaton 337 milliós állami támogatást kap.

Az alkalmazottak csak a töredékét kapták meg a nekik járó bérnek.

Kazán- és nyílászárócsere akár 650 000 Ft állami támogatással?

Szerdáig élhetnek az 50 ezer forintos állami támogatással a pénztárgépek beszerzéséhez a visszavont engedélyû gépeket rendelõ kereskedõk, illetve azok, akiknek befizetett elõlegeivel eltûnt egy vállalkozás.

60 jelölt nem érte el a 2 százalékos támogatottságot megyénkben.

A jövõ évi költségvetésben 2-2,5 milliárd forintos megtakarítást jelentene a pártok állami támogatásának a felfüggesztése a teljes 2014-es évre.

Újra jön a félszocpol!2013-03-19 10:45:27

 

A használt lakás vásárlását tervezõ gyerekes családoknak érdemes még egy kicsit várniuk. Hamarosan újra elérhetõ lesz ugyanis a vissza nem térítendõ félszocpol, ami mellé állami támogatású hitelt is lehet kérni.

 

Az Otthonteremtési Tanácsadó Testület azt javasolja a nemzetgazdasági miniszternek, hogy használt lakásra ismét járjon fél-szocpol támogatás, az állami kamattámogatás ne 3, hanem 4-5 százalék legyen, illetve az energetikai felújításokhoz 20-50 milliárd forinttal járuljon hozzá az állam - mondta Gergely Károly, a testület vezetõje és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója, a pénteken nyíló Fundamenta Lakásvásárt megelõzõ sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A bankok többsége szerzõdés híján még nem fogadja be az igényléseket, de van olyan hitelintézet is, ahol hamarosan igényelhetõ az amúgy januárban újraindult támogatás - írja a Magyar Nemzet.

« 1. oldal »