2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Valószínûleg az utóbbi 30 évben voltak a legforróbbak a nyarak az elmúlt több mint két évezredet tekintve - állapították meg tudósok egy újonnan megjelent tanulmányban, amelyben történelmi dokumentumok és fák évgyûrûi alapján rekonstruálták az elmúlt csaknem 2100 év hõmérsékletét.

Az idei volt a valaha mért legmelegebb elsõ félév a Földön. Az eddigi 15 legmelegebb évbõl pedig 13 a 2000 óta eltelt másfél évtizedre esik. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik majd, hogy az éghajlatváltozás immár nem a jövõ problémája, hanem a mindennapjainké. Különösen sok kihívással néz szembe a mezõgazdaság, ahol minden milliméter lehullott csapadék, minden napsütéses óra jelentõs hatást gyakorol a termés mennyiségére és minõségére. A Magro.hu szervezésében sorra kerülõ 2. Gazdag Gazda Konferenciasorozat a téma kérdéseit járja körbe, amire minden agrárszereplõnek helyes válaszokat kell adnia.

Sok volt idén a csapadék2010-12-10 14:53:42

Az elmúlt száz év legcsapadékosabb éve lehet az idei. Az átlagos mennyiség másfélszerese hullott le 11 hónap alatt. A szakemberek szerint az idõjárási szélsõségekbõl egyre több lesz az éghajlatváltozás miatt.

« 1. oldal »