2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Nincs pénzünk egészséges élelmiszerekre, de dohányzásra mindig költünk – állítja többek között egy most készült hazai tanulmány, amely a lakosság életmódját vizsgálta. A kép eléggé lesújtó.

A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.

Végy egy férfit és egy nõt. Mindketten húszas éveik közepén járnak, szinglik. Mindkettõjüknek gyakran kell megválaszolni a “van már valakid?” kérdést.

Ryan Shay erõnlétének csúcsán volt, amikor 2007 novemberében rajthoz állt a New York-i maratonon, abban a reményben, hogy az olimpiára is kvalifikálhatja magát.

A régi bölcseknek igazuk volt, legalábbis a lélek és a test együttgyógyítása terén. A modern tudomány a gének szintjén igazolta vissza ezeket.

Most Ön is kikerülhet a fogyókúrás csodamódszerek labirintusából és végre elérheti a régóta áhított alakot.

Vitamintabletták szedésével jellemzõen nem lehet ugyanazt a hatást elérni a szervezetben, mint zöldség- és gyümölcsfogyasztással.

Tévhit, hogy a frissen préselt levek egészségesebbek, mint ha egészben ennénk a zöldségeket-gyümölcsöket. Fogyókúrázni semmiképpen nem ajánlott levekkel, böjtölni is csak 1-3 napot.

Miért éppen házi vajkrémet készítsünk? Azért, mert az üzletekben kapható vajkrémek többsége sajnos tele van mesterséges anyagokkal és más adalékokkal.

Hamarosan itt a salátaszezon, ám míg fejes salátáink a kellõ nagyságot nem érik el, a természet adta lehetõséggel élve elõbb is ehetünk finom salátát.

Életünk kilencven százalékát zárt térben töltjük. Hinnéd-e, hogy konyhánk levegõje idõnként szennyezettebb lehet, mint például a fõutaké. Pedig lehet.

Másfél éve élete nagyobbik részét egy völgyben tölti a fiatal házaspár. Számukra Salgótarján közelében, a mátranováki Faluhely major jelenti a világot.

Anya és lánya egy mátrai falucskában nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy vidám, életigenlõ borokkal árasztják el a hazai és a külföldi piacot.

Ráolvasás, ima, fohász, hang, zene, csontkovácsolás, masszázs, hõ, meleg, méz, szõlõ, fokhagyma: mind-mind a magyarság õsi gyógymódjai közé tartoznak.

Volt a nagyszüleidnek ételallergiája? Az én nagyszüleimnek biztosan nem. Az ételallergia terjedése ugyanakkor évrõl-évre egyre rosszabb képet mutat.

A feketeretket már a régi egyiptomi orvosi feljegyzések is említik. Egyik legfontosabb hatóanyaga a mustárolaj-glikozid, jelentõs a C-vitamin-tartalma is – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj címû mûsorában. Bozsik gazda a retekméz készítésérõl is beszélt.

A kínai konyha európai és amerikai területen való elterjedésével együtt egy új "betegség" is megjelent, mégpedig a kínai étterem szindróma.

A leggyakoribb újévi fogadalmak a cigarettáról, az alkoholról való leszokás és a fogyókúra. A pszichológus szerint alig van még egy olyan termék vagy eszme, amely olyan jól eladható lenne, mint a soványság ígérete.

Téli kirándulás közben kifejezetten ellenjavallt, utána pedig kifejezetten jót tehet egy pohár forralt bor vagy kupica pálinka. A kis mennyiségû alkohol otthon, a fûtött szobában jól segíti átmelegedni a téli erdõbõl hazatért kirándulót.

Az év végi ünnepi idõszak közeledtével talán még nehezebb eligazodniuk a cukorbetegségben érintetteknek a kalóriák és szénhidrátértékek útvesztõjében, nem is beszélve a bõséges karácsonyi fogásokról és a rokonlátogatásokról.

Az antibiotikumok a leggyakoribb gyógyszerek közé tartoznak, melyek egyes fertõzõ betegségek esetén gyors, hatékony kezelést jelentenek tüneti szinten.

Télen sokszor válunk kedvetlenné, amire az édesség jó gyógyír. Persze csak rövidtávon, a rendszeres nassolás következményei hetek múlva jelentkeznek!

Akinek soha egyetlen elhatározása sem merült még a feledés világába, jobb, ha most abbahagyja a cikk olvasását, mivel nem fogok újat mondani-írni neki! Azok, aki szeretnének egy-egy új információval közelebb kerülni a céljaikhoz, azoknak érdemes végig olvasniuk!

Teljesen mindegy, hogy fürdés után lezuhanyozza-e a kádat, attól az néhány nap alatt bekoszolódik: elég, ha csak olajos fürdõt vesz, vagy hajat mos.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) javaslatot tett arra, hogy tiltsák be a mesterséges transzzsírok (folyékony növényi olajból hidrogénezéssel elõállított szilárd zsírok) alkalmazását az élelmiszer-feldolgozásban.

« Előző « 2. oldal »  Következő »