2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A legnagyobb szakmai tabut, a hálapénzt tagadják meg egy Facebookon szervezõdõ orvosközösség tagjai, akik átfogó egészségügyi reformot is kérnek. A rendszer léte már csak a dolgozók jóindulatán múlik, az pedig fogyóban van – figyelmeztet a csoportot szervezõ Álmos Péter és Lovas András. Az 1001 orvos hálapénz nélkül közösség alapítóival egy szegedi cukrászdában találkoztunk. A pszichiáter és az aneszteziológus régóta barátok, és a kezdeményezésük elõtt maguk sem gondolták, hogy ennyien egyetértenek velük.

  • Két hét alatt kétezer orvos csatlakozott a hálapénz elleni kampányhoz.
  • A paraszolvenciát a Rákosi-korszak maradványának tartják.
  • A csatlakozók véget vetnének az egészségügy urambátyám viszonyainak.
  • A civilek számára is átlátható minõségbiztosítást akarnak.

A jövõ évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére – jelentette be az emberi erõforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Túlterheltek az ápolók2015-04-27 08:07:07

Magyarországon egy nappali mûszakos ápolóra 27,3 beteg jut.

Bûnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erõszak bûntettében a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban csavarhúzóval támadt egy mentõápolóra, miközben Hajdúdorogról Debrecenbe szállították.

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért mûködik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felmérésébõl.

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-mûszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elõ az idei Semmelweis napon.

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-mûszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elõ az idei Semmelweis napon.

« 1. oldal »