2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Erõsödéssel indította a hetet a forint, az eurót 11 órakor 309 forint alatt jegyezték a devizapiacon a péntek esti 315,20 forint után. A dollár hét, a svájci frank pedig több mint öt forinttal gyengült péntek este óta.

Jelentõsen gyengült a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben azt követõen, hogy a Moody's csütörtök éjszaka megvonta Magyarország befektetésre ajánlott adóskockázati besorolását. Az eurót egy órakor kevéssel 317 forint alatt, a svájci frankot 258 forint körül jegyezték.

Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – Folytatta erõsödését pénteken a forint, a javuló euróövezeti befektetõi hangulatnak és a magyar-IMF együttmûködési szándék bejelentésének köszönhetõen jelentõs nyereségre tett szert.


Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – Erõsödött a forint péntek délután, az eurót 310 forint alatt jegyezték 16 óra után.

Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – Kissé javult péntek reggelre a forint csütörtöki mélypontjaihoz képest: az eurót 314 forint környékén jegyzik, 3 forinttal történelmi csúcsa alatt.

Az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest még erõsödött szerda kora reggel a forint a bankközi devizapiacon, késõbb azonban jelentõsen gyengülni kezdett. Tíz óra után az euró 311 forinthoz ért, a svájci frankot 251 forint fölött jegyezték, miután felerõsödött az olasz adósság miatti piaci aggodalom.

Budapest, 2011. november 8., kedd (MTI) – Alig változott a forint árfolyama kedden reggel a nemzetközi bankközi piacon hétfõ estéhez képest: az eurót 306 forint, a svájci frankot 247 forint körül jegyezték.

Budapest, 2011. november 7., hétfõ (MTI) – A svájci frankkal szemben erõsödött, a többi fontosabb nemzetközi fizetõeszközzel szemben stagnált hétfõ reggelre a forint a bankközi piacon.

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) – A reggeli stagnálást követõen kora délelõtt a forint gyengült az euróval és a dollárral, de erõsödött a svájci frankkal szemben.

Budapest, 2011. november 3., csütörtök (MTI) – Kissé gyengült a forint csütörtök reggelre, de erõsebb, mint a magyarországi kereskedési szünet idején volt a hét elején.

A borús nemzetközi hangulattal párhuzamosan gyengüléssel kezdett hétfõn a forint a bankközi devizapiacon, délelõttre 305 fölé emelkedett az euró jegyzése. A befektetõk egy része továbbra is attól tart, hogy a két szünnap alatt valamelyik hitelminõsítõ a bóvliba sorolja hazánkat.

A borús nemzetközi hangulattal párhuzamosan gyengüléssel kezdett hétfõn a forint a bankközi devizapiacon, délelõttre 305 fölé emelkedett az euró jegyzése. A befektetõk egy része továbbra is attól tart, hogy a két szünnap alatt valamelyik hitelminõsítõ a bóvliba sorolja hazánkat.

Van egy teljesen lesérült antilopcsapat a világban, ezek a közép-európai devizák. Ezen belül pedig van egy antilop, amelyiknek legalább 2 lába eltörött, láthatóan futásra teljesen alkalmatlan. Ez pedig a forint. A világ likvid, kereskedhetõ instrumentumai közül nagyjából jelenleg a mi pénzünk a leggyengébb. Ebbõl kétféle kimenetel szokott lenni (természetesen amikor az ember ezt leírja, akkor nyilván egy harmadik fog bekövetkezni).

Valamennyi fontosabb nemzetközi fizetõeszközzel szemben stagnált péntek reggelre a forint a bankközi piacon, majd gyengülni kezdett.

Budapest, 2011. október 26., szerda (MTI) – Alig változott a forint árfolyama szerdán reggel, az eurót 297 forint körül, a svájci frankot 243 forint körül jegyezték 7 órakor.

Bár hétfõ reggel még erõsödött a forint a nemzetközi devizakereskedelemben, délelõtt ismét gyengülni kezdett valamennyi fontosabb külföldi pénzhez képest. Késõbb az euró gyengült, a dollár azonban tartotta árfolyamát. A szerdai uniós csúcsig a kereskedõk széles árfolyam-ingadozásokra számítanak.

Budapest, 2011. október 21., péntek (MTI) – Gyengült a forint a hét utolsó napjára, bár szépített kissé csütörtöki meredek veszteségeihez képest.

Erõsödött szerda reggelre a forint a bankközi devizapiacon. Az eurót 295,5, a svájci frankot 238 körül jegyezték nyolc órakor. Egyelõre nem hatott a forint árfolyamára az, hogy a hírek szerint mégsincs megállapodás az uniós mentõcsomag kibõvítésérõl.

297 forint közelében is járt az euró árfolyama kedden reggel, hétfõn egy esetleges magyar leminõsítés hírére esett a forint árfolyama. A 240 forintos szint közelében jár a svájci frank is.

A svájci frankkal és az euróval szemben stagnált, az amerikai dollárhoz képest valamelyest gyengült hétfõ reggelre a forint a bankközi devizapiacon

Az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankoz viszonyítva is erõsödött csütörtök kora reggel a forint. Kereskedõk szerint, ha a szlovák parlament még csütörtökön megszavazza az euróövezeti mentõalap (EFSF) bõvítését, az újabb erõs támogatást adhat a térségi valutáknak.

A hétfõi erõsödés után alig változott a forint árfolyama a fõbb devizákhoz képest kedd kora reggel: az eurót 293 alatt, a svájci frankot 237 forint körül jegyezték a devizapiacon. Kilenc óra elõtt gyengülni kezdett a forint, devizapiaci kereskedõk szerint bizonytalanságot okoz, hogy a szlovák parlament miként szavaz majd az uniós mentõcsomag kibõvítésérõl. Kora délután javított a forint, bár a svájci frankot 240 forint fölött is jegyezték.

Stagnált a forint2011-10-10 10:52:03

Hétfõn reggel stagnált a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Budapest (MTI) – Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggel, az eurót 297 forint körül, a svájci frankot pedig 241 forint körül jegyezték 7 órakor.

Szerény pozitív korrekció után szerdán reggel ismét a 300 forintos euró jegyzés környékére gyengült a forint.

« Előző « 4. oldal »  Következő »