2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Budapest (MTI) - Kissé gyengült a forint hétfõ reggel, a svájci frankot 241 forint felett, az eurót pedig 272 forint körül jegyezték 7 órakor.


Budapest (MTI) - A kormányzati kommunikációs államtitkárság tájékoztatása szerint 576 ezer háztartásnak van lakáscélú jelzáloghitele, és minden ötödik magyart érinti a lakáshitelezés. Az érintett háztartások közel felének, 287 ezer családnak deviza-, 289 ezer családnak pedig forintalapú lakáshitele van.

 

Csütörtök reggel újra esett a svájci frank, az árfolyam a szerda esti 236 fölötti szinthez képest újra 235 forint alatt járt. Szerdán Orbán Viktor beszéde után erõsödött a forint, akkor 234 alatt járt a frank, este azonban már újra a 237-es szintet ostromolta.

 


Budapest  (MTI) - A Fészekrakó hitel nem minõsül fizetéskönnyítõ programnak, aki tehát megfelel a devizahitelesek megsegítésére hozott, az árfolyamgátról szóló törvény többi feltételének is, élhet az árfolyamrögzítés lehetõségével - derül ki a kormányzati kommunikációért felelõs államtitkárság állásfoglalásából.

 

Szûk sávban mozgott és nem változott jelentõsen a forint árfolyama a reggeli nyitáskor a bankközi devizapiacon, a forint megtudta tartani az elõzõ napi záróértékhez közeli szintjét. Késõbb azonban a frank ismét erõsödni kezdett a forinttal szemben, az euró és a dollár azonban ugyanazon a szinten maradt.

Enyhült a pánik a pénzügyi piacokon, a múlt héten már erõsödtek a tõzsdék, és a befektetési menedéknek tekintett svájci frank gyengült. A korrekció hétfõn is folytatódott, a közép-európai idõ szerint hétfõre virradó éjjel zajló ázsiai kereskedésben a tõzsdemutatók tovább erõsödtek, elsõsorban annak hatására, hogy a japán gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben gyengült a márciusi földrengés, szökõár és atomkatasztrófa miatt.

Debrecen - Felelõtlen kijelentések láttak napvilágot az elmúlt héten, miszerint az ingatlanárak elérték a mélypontjukat - állítja a Duna Haus elemzési vezetõje, aki szerint a mostani gazdasági helyzetben bõven benne lehet, hogy még alacsonyabbra ereszkednek az árak, még ha az elmúlt 1-1,5 év tendenciája nagyjából stagnálást is mutat.

 


Budapest (MTI) - A kormány szerint minden jogszabály rendelkezésre áll ahhoz, hogy augusztus 12-én életbe lépjen az árfolyamrögzítés.

 

Miután kedd este majdnem paritásba került az euró és a svájci frank árfolyama, a frank pedig 273 forint fölé szaladt, nyugodtan kezdte a forint a szerdai napot. A frank árfolyama 262 forint alatt járt.

Szerda reggel folytatódott a frank szárnyalása, a külföldi deviza az euróval szemben és a forinttal szemben is erõsödött, ennek eredményeként 252 forint fölé került az árfolyam. Az euró és a dollár is drágább lett. Kilenc óra után azonban zuhanni kezdett a frank, miután svájci jegybank reagált a napok óta tartó frankerõsödõsére és csökkentette irányadó kamatát. Tíz órakor a svájci frankot 246 forint alatt jegyezték.

Budapest (MTI) - A forint gyengült a svájci frankkal szemben, más vezetõ devizákhoz képest nem változott érdemben az árfolyama péntek reggelre a bankközi devizapiacon. A svájci frank 234,76 forintot ért a csütörtök kora esti 233,39 forintot követõen.

Az euró némileg gyengült a dollárral szemben, ami a forintot is kissé gyengítette a szerda esti szinthez képest. A piacok "kifejezetten borús" hangulatát továbbra is az európai és amerikai adósságválság befolyásolja, az Atlanti-óceán egy-egy partját érintõ hírek mozgatják az euró-dollár árfolyamot, ami a forint kereskedésének irányát is meghatározza.

Szerda reggel a keddi késõ esti értékekehez képest lényegesen nem változott a forint árfolyama az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz viszonyítva sem. A forint belátható idõn belül inkább csak a külföldi fejlemények hatására mozdulhat, mivel a hazai alapkamat pályája az egyöntetû hazai és nemzetközi várakozásoknak megfelelõen alakul.

Budapest (MTI) - Az amerikai államadósság-limitrõl folyó alkudozás kényszeríti kockázatkerülõ magatartásra a befektetõket a nemzetközi értékpapír- és devizapiacokon. A forint árfolyama szûk tartományban mozgott a hét végén, a forint árfolyama hétfõn kora reggel a 267-es euró jegyzés közelében állt a vasárnap esti 267,54 forint után, nem sokkal nyolc óra elõtt 268,25 forinton jegyezték az eurót.

Erõsödött péntek reggel a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon. A svájci frankot 225 forint körül jegyezték dél körül körül, a hajnali 227 forint után. Elemzõk szerint tovább erõsödhet a forint, mert a görög mentõcsomagról szóló megállapodás után nõhet a befektetõk kockázatvállalási kedve. A késõbbiekben a hitelminõsítõk értékelése és az amerikai adósságcsökkentési menetrend befolyásolhatja a piacokat.

Felemásan szerepelt a forint csütörtökön. Reggelre erõsödött a magyar deviza, majd gyengült, késõbb, az euró görög mentõcsomagról szóló hírek megjelenése utáni látványos erõsödésével párhuzamosan erõsödött.  nemzetközi piacokon bekövetkezett  forint a bankközi devizapiacon a dollárhoz és a svájci frankhoz képest is, délelõtt azonban veszített értékébõl a forint. Az eurózóna pénzügyi csoportjának vezetõje, Jean-Claude Juncker csütörtökön azt nyilatkozta, nem zárható ki a részleges görög csõd, ezután az euró gyengült. Késõbb azonban erõre kapott az euró, és ezzel párhuzamosan a forint is erõsödött.

Több mint egy éve nem látott magasságba szökött a svájci frank árfolyama csütörtökön, ami újra elhozta a devizahitelesek rémálmát: a törlesztõrészletek emelkedését. A legtöbb svájci frankban eladósodott hitelfelvevõ több mint negyedével fizethet többet havonta, ha így marad az árfolyam, sõt, lesznek olyanok is, akik ugyan évek óta törlesztik adósságukat, most mégis azt látják majd, hogy több pénzzel tartoznak, mint amennyit felvettek a banktól.

Kósa Lajos csütörtöki bejelentése az államcsõd közeli helyzetrõl jelentõs forintgyengülést okozott. Hangsúlyozottan durva számítással élve a nyilatkozat mintegy 70 ezer devizahitel törlesztõjénél eredményezhetett hitelenként több mint ezer forintos részletemelkedést. Akiknek ma, pénteken vonja a bank az esedékes részletet, összesen 85 millió forintot bukhattak.

Erõre kapott a forint2010-04-29 12:02:49
Nagyot gyengült a forint2010-04-29 09:26:25
A svájci frank euróval szembeni erõsödését csak lassítani tudja a jegybank, megállítani nem.

Új negatív rekordot állított be a forint: az eurót 312,25 forinton is jegyezték délelõtt tíz óra után a bankközi kereskedelemben. Ezt megelõzõen az árfolyam 308 forint környékén ingadozott. A rekorddöntést követõen 311 forint alá ment vissza az árfolyam.

Továbbra sem hajlandó visszakúszni a forint a 260 alatti sávba, sõt a reggeli kereskedés során 274-275 forint közelébe ért az euró. A négy napos ünnepnek sokan örülnek, mert pihenhetnek, de a hazai valutáért aggódók több kockázatot is látnak a hosszú hétvégében.

« Előző « 6. oldal »