2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A bevételt egy fõleg hátrányos helyzetû gyerekekkel foglalkozó alapítvány kapja.

Csodált ékkõvé forrnak a leszakadt, minden oldalról szúróssá, élessé vált, „maradéknak” ítélt darabkák.

A kormány döntött az állami földek nagy részének eladásáról. Az árverések november 16-án kezdõdnek. A földek nem lesznek olcsók, hiszen a piaci ár felett 10 százalékról indulnak az árverések, de így is érdemes lesz licitálni - meg is mutatjuk, mennyire megéri ma földet venni Magyarországon. Ráadásul a várhatóan nagyon olcsó hitel miatt szinte kockázatmentesen lehet befektetni most a mezõgazdaságba. A jelenlegi bérlõk lépéselõnyben vannak, de akár az utcáról is be lehet esni az árverésekre.

Jótékonysági Design Aid vásárral egybekötött árverést tartanak az Igazgyöngy Alapítvány javára csütörtökön Budapesten a Magnet Közösségi Házban.

A jelenleginél magasabb összeg folyhat be a felszámolási eljárásokból azáltal, hogy az idén már kötelezõen elektronikus úton értékesítik a csõdbe jutott cégek vagyonát – mondta a felszámolói névjegyzék vezetésével kapcsolatos feladatok irányításáért és összehangolásáért felelõs miniszteri biztos.

A végrehajói kamara szerint a devizahitelekhez kapcsolódó végrehajtási ügyek száma a tévhitekkel ellentétben az összes végrehajtási ügy 1 százalékát tették ki az idén.

Egyre népszerûbbek hazánkban az árverések. Mind több és több és több galéria és aukciósház rendez ilyen eseményeket, melyek befektetési szempontból sem elhanyagolhatók.

Mától csak az APEH árverezheti az ingatlanokat. Eddig a bankok külön cégeknek adták el a követeléseket, amelyek sokszor kijátszották a szabályokat és olcsón adták el a bedõlt hiteles ingatlanokat.
Ezt állítja a kormány, miután szerdai döntése szerint csak a pénzügyi felügyelet ellenõrzése mellett, és az APEH engedélyével árverezhetnek ingatlanokat.
« 1. oldal »