2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Bár az egészséges életmód alapkellékeként reklámozzák az ásványvizeket, az Egyesült Államokban már a Coca-Cola és a Pepsi keres a legtöbbet az ásványvízbizniszbõl. Magyarországon szintén évrõl évre több palackozott víz fogy, a Coca-Cola nálunk is jól profitál ebbõl.

A víz színtelen, szagtalan és íztelen folyadék. Ha ezek közül egyiknek nem tesz eleget, az már nem víz - véli munkatársunk. Most kiderül, mit iszunk nap, mint nap.

Szinte rémhírként terjedt, hogy több tízezer liter ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a szükséges intézkedéseket azonban azóta már megtették az érintettek.

Az élelmiszer-biztonsági hatóság 12 különbözõ ásványvíz forgalmazását tiltotta meg. Az egyik gyártóval már volt gond korábban is.

A felnõtt emberek napi vízigénye 2,5-3 liter, ebbõl átlagosan másfél liternyit juttatunk be a szervezetbe valamilyen ital formájában. De mit igyunk?

A felnõtt emberek napi vízigénye 2,5-3 liter, ebbõl átlagosan másfél liternyit juttatunk be a szervezetbe valamilyen ital formájában.

Épp csak kisütött a nap, a kormány máris készül a nyárra, méghozzá új adóval. Bár ez csak egy verzió.

 

Betétdíjat vezetnének be az eldobható dobozos üdítõitalok után, amibõl az állam 25 milliárd forintos bevételre számít. A legolcsóbb ásványvizek ára megduplázódhat, egy fél literes kóla 200 forint lehet.

« 1. oldal »