2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Egyhangúan támogatta a parlament egészségügyi bizottsága a nemdohányzók védelmérõl és a dohánytermékek fogyasztásáról, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény módosítását.

Megkínálsz egy cigivel?2009-05-15 09:35:44

A fiú utolsó elõtti szálára gyújtott rá, határozott léptekkel haladt elõre, szembõl pedig a magas, nagydarab nõ kézen fogva jött zömök párjával.
- Hé, tesó, nincs egy cigid?

Irigyled Angelina Jolie vastag, szexi, húsos ajkait vagy Nicole Kidman keskeny, dacos száját? Egy biztos, nincs két egyforma száj, és sok mindent elárul képességeinkrõl, jellemünkrõl azok számára, akik olvasni tudnak róla. Leginkább szánk nagysága, formája és alakja alapján tesznek minket mérlegre.
Mi is az a májusfa?2009-04-30 12:04:02

   "Zöld erdõben jártam, kék ibolyát láttam. El akart hervadni, szabad-e locsolni?" A legismertebb vers, amit húsvétkor hallhattunk. Nemcsak azért írom múlt idõben, mert tegnap locsolkodtak a fiúk. Azért is, mert egyre kevésbé locsolkodnak, ennek az ünnepnek is elveszett a varázsa. A legtöbb helyen már nincs piros tojás, nincs nyuszi, nincs finom sonka. Helyette wellness hétvége van.

Fecseg a nõ és hallgat a férfi - közhely talán, de általában mégis ez a felállás érvényesül, ha valamilyen probléma keletkezik egy kapcsolatban. Eközben egyikük sem érti, miért nem úgy kezeli a konfliktusokat a másik, mint õk maguk. Miért hallgatagok a férfiak, ha a párkapcsolat bajait kellene orvosolni? Lehet-e, és ha igen, hogyan kell szóra bírni õket? A pszichológus és az életvezetési tanácsadó segít kibeszélni a problémát.

A töltött káposztának jót tesz, ha áll néhány napot, és a pulyka is ízletes még december 27-én is, sõt, a bejglit is lehet enni, akár szilveszterig is. Viszont mindent meg lehet unni egy idõ után - vagy csak egyszerûen túl sokat csináltunk -, ezért mindenképpen kell egy-két trükk, hogyan lehet eltüntetni a maradékokat. Maradéktalanul.

Itt a Karácsony!2008-12-23 12:43:49
Ünnepi lakáshangoló2008-12-23 09:38:20
Fontos, hogy lakásunkat is felkészítsük a közelgõ ünnepre. Sokan nagytakarítást rendeznek karácsony elõtt, és díszekkel varázsolnak ünnepi hangulatot az otthonukban, ami fontos része az ünnepre hangolódásunknak. A dekorálás adventkor megkezdõdik a legtöbb lakásban, de még mindig nem késõ.
A karácsony nem áll egymagában a téli ünnepek között, egész ünnepsor épült köré. Ezeket az ünnepeket, amelyeknek egy része a kereszténység elõtti idõkbol származik, az egyház által szabályozott ünnepi szakasz fogja össze. Az ünnepkör kezdete november végére, december elejére esik, neve advent, mely eljövetelt, az Úrra való várakozást jelenti. Négy ünnepi vasárnap s egyéb ünnepnapok, szentek névnapjai tartoznak bele, tudják ezt az Andrások, Miklósok, Istvánok, Jánosok. Örökzöldekbõl adventi koszorút szoktak készíteni, amelyet négy gyertya díszít.

Kicsivel többet költünk az ünnepekre, mint tavaly, átlagosan nyolc szerettünket lepjük meg ajándékkal karácsonykor, és egy napunk megy el az ajándékvadászattal - derül ki rólunk, magyarokról egy kutatásból, amelyben a közép-, és kelet-európai régió hat országa vallott karácsonyi vásárlási szokásairól.

Halászlé, töltött káposzta, gesztenyés pulyka - az elõrelátó háziasszonyok már ilyentájt elkezdik tervezni a karácsonyi menüt. Az ünnepekkor elfogyasztott ételekhez hiedelmek is fûzõdnek, nem csak hagyományok, bár valószínûleg már kevesen tudják, miért pont halat, káposztát, mákot eszünk. Az viszont biztos, hogy karácsony ünnepén még azok is a tradicionális ételeket részesítik elõnyben, akiket egyetlen kéményseprõ látványa sem ösztönöz gombja megragadásra. Karácsonyi menüsor, egy kis gasztrotörténelemmel körítve.
Díszek fára, gyomorba2008-12-04 12:13:03
Van, aki szülõtõktõl örökölt színes üveggömbökkel, van, aki sok-sok szaloncukorral, van, aki trendi, egyszínû dizájnnal díszíti a karácsonyfát, s van, aki saját kezûleg készült díszekkel - akár olyanokkal is, amelyek használat után - és közben - a gyomrunkban végezhetik. Ehetõ díszek,otthoni kivitelben.

Advent idõszaka köszöntött be. A karácsonyig tartó huszonnégy nap alatt lélekben is felkészülhetünk a karácsonyra. Az ünnepi hangulatot elõsegíthetjük, ha - télies idõjárás ide vagy oda - lakásunkat is kidekoráljuk.

Azoknak a lányoknak, akik szeretnének hamarosan férjhez menni, illetve megtudni valamit jövendõbelijükrõl, érdemes kipróbálni azokat a régi népszokásokat, babonákat, amiket elõdeink az András naphoz kapcsoltak. Rajta hát lányok! November 30-án jó kis mulatság lehet egy kis varázslás és jóslás.

Készülõdés az ünnepre2008-11-27 08:59:05
  Az advent az ünnepvárás, a készülõdés ideje: ilyenkor nem csak a lelkünket vagy a lakásunkat készíthetjük fel az ünnepre, de néhány adventi étellel vagy a karácsonyi fogások kipróbálásával a testünket is.Ideje nekiállni az adventi koszorú készítésének, hiszen ne feledjük: vasárnap (nov. 30.) advent elsõ vasárnapja!
Mértékkel, de kell a nass2008-11-22 11:16:05

Miért szeretik annyira a gyerekek a édességet, hogy képesek egy-egy bónusz adagért szívbõl gyûlölt dolgokat is megtenni? Hogyan lehet az édességfogyasztást az optimális szintre beállítani? Dietetikus és gyerekgyógyász segítségével kerestük a válaszokat.

Drága kisbabák2008-11-20 16:41:51

Kevés gyerek születik mostanában, halljuk egyre gyakrabban a szomorú ténymegállapítást. Sokan úgy gondolják, hogy a mai nõk azért halogatják az anyává válást, mert elõtérbe helyezik a karrierjüket, illetve féltik az alakjukat és a szabadságukat. Pedig van ezeknél egy nyomósabb ok, ami miatt egyre kevesebb kisbaba lát napvilágot: az anyagiak. Kismamákat kérdeztünk arról, mennyibe is kerül a babavárás.

Ki ne szeretné egy fárasztó nap után, munkából hazatérve egy pohár forralt borral zárni az estét? Ez az igazi karácsonyi hangulat, fahéj, szegfûszeg, forraltbor és fenyõillat. Olvassa el a receptet!

Autózás mínuszokban2008-11-19 08:36:13
  Hétvégére megérkezik a tél: itt a megfelelõ pillanat, hogy gondos autósként még idõben felkészüljünk a megváltozó körülményekre. Az autó téli felkészítése nem merül ki annyiban, hogy a gumikat télire, a hûtõfolyadékot pedig fagyállóra cseréljük. Rengeteg apróságra érdemes odafigyelni - ehhez nyújtunk egy kis segítséget.
Ússzuk meg a meghûlést!2008-11-18 11:21:14

Százas csomag papírzsepkendõ, orrcsepp, lázmérõ, köhögéscsillapító - az õsz hagyományos kellékei, különösen, ha az ilyen váratlanul szakadt a nyakunkba, mint idén. Pedig ha egy kicsit odafigyelünk arra, hogy mit eszünk-iszunk, jó eséllyel megúszható, hogy egyik betegségbõl a másikba essünk, egészen márciusig. Néhány nyavalyaûzõ tipp és recept, hogy tabletták nélkül, lehetõleg egészségesen vészeljük át a náthaszezont.

Olvassa el! Megéri!2008-11-17 13:28:18

Kortünet! Megyénkben is jellemzõ "furcsaságok"! Életmódszemlélet!

Olvassa el cikkünket és írja meg véleményét!



Ahogy közeleg a hideg idõ, egyre többen tapasztaljuk az õszre (és tél elejére) jellemzõ, bosszantó "szépségproblémákat": a hajunk fakó, a bõrünk száraz, könnyen kipirosodik, a körmünk is töredezhez. Az õsz legkellemesebb zöldésgei, gyümölcsei azonban külsõleg és belsõleg fogyasztva egyaránt megszépíthetnek, ráadásul könnyen és olcsón beszerezhetjük õket!
Írja meg véleményét, tapasztalatait, praktikáit!

Ha épp tanulunk, tanfolyamra, képzésre járunk, vagy csak egyszerûen szeretnénk magunkban az önmûvelés iránti készséget fejleszteni, mindenképpen hívjuk segítségül a feng shuit.

« Előző « 7. oldal »  Következő »