2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Románia egyelõre csak Nagyvárad és Bors között építi ki az M4-es folytatását.

Egy szándéknyilatkozat megalkotását kéri a kormánytól a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület. Azt mondják, szerencsés lenne, ha a családokat nem terhelné a gyermek elõre vállalásának nyomása. Azt javasolják, a kormány vállalja a kiforrott csokrendelet fenntartását legalább 10 évig.

A szolgáltató szektor számos szereplõjének lesz kötelezõ a pénztárgép használata. A masszõrök, a pénzváltók és az italautomaták is be lehetnek kötve az adóhivatalhoz. A nemzetgazdasági miniszter újabb adócsökkentésrõl is beszélt, és elmondta, hogy összehívta a bankvilág szereplõit a hitelezés aktivitása miatt.

A tetõszigetelés szakszerû kivitelezésének feltételeit a megtervezéskor kell biztosítani.

A tetõhéjazatoknál is széles skálában lehet választani a különbözõ tetõfedõ anyagok közül.

Szigorúbb energetikai követelményeknek kell majd megfelelniük az épületeknek, az energiafelhasználás mértékét folyamatosan csökkenteni kell az uniós szabályozás várható átültetését követõen, 2020-ra pedig az épületeknek meg kell közelíteniük a nulla energiafelhasználást – tájékoztatta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) hétfõn az MTI-t.

Áll az építkezés a Kandia utca szomszédságában készülõ menhelyen, a környéken lakók viszont továbbra is molinókkal tiltakoznak annak építése ellen.

Csupán hatvan új lakás2013-09-27 09:36:18

Az építtetõi körön belül megyénkben a természetes személyek szerepvállalása volt a meghatározó.

 

A lámpagyár látványterve
Berettyóújfalu – Korábban többször beszámoltunk arról, hogy Berettyóújfaluban 1,6 milliárd forintos, ötven százalékban támogatott LED-lámpagyár épül a Mezeivill Kft. beruházásában.

 

 


A bihari kisváros oktatási-nevelési koncepciójába szervesen illeszkedik az a projekt, amelynek megvalósítása gõzerõvel folyik – mondta el Tóth Ferenc polgármester azon a tájékoztatón, melyet a polgármesteri hivatal házasságkötõ termében tartott önkormányzati tagok, pedagógiai szakemberek, illetve civil szervezetek képviselõi elõtt.

 

Bronzkori lakódombot és középkori templomot is találtak az elmúlt hónapokban a régészeti lelõhelyek próbafeltárása közben a Berettyó mentén. A munkálatokra azért van szükség, mert a folyó védtöltéseit 3 és félmilliárd forintból korszerûsíti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság.

Kinek éri meg a szocpol, milyen költségei lehetnek az igénylésnek és melyek a visszafizetés lehetséges esetei?

 


Debrecen - Nemrég döntött a kormány a következõ idõszak gyorsforgalmi és fõúthálózat fejlesztéseirõl. A 2011-2027-ig terjedõ idõszakot négy részre osztották. Az elsõ szakaszban (2016-ig) a tervek szerint elkészül az M4 autópálya Üllõtõl Törökszentmiklósig, illetve Berettyóújfalutól az országhatárig, összesen 121 kilométer hosszban.

 

Már épülnek az elsõ házak Felsõzsolcán, ahol önkéntesek is dolgoznak az építkezéseken. Határidõig 171 háztulajdonos jelezte, hogy igénybe szeretné venni az állami támogatást, ...
« 1. oldal »