2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A kormány a hároméves kortól kötelezõ óvodáztatás bevezetésével egyidejûleg, szeptember 1-jétõl lényegesen kiterjeszti az ingyenesen étkezõ gyermekek körét – mondta a család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár kedden az MTI-nek.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szerint üdvözlendõ a kormány azon szándéka, hogy az óvodai étkeztetés ingyenessé tételével a nehéz sorsú gyermekeken kíván segíteni, ugyanakkor az intézkedés miatti többletköltség nem hárítható az eleve pénzszûkében lévõ önkormányzatokra.

A kormány jelentõsen kiterjeszti az ingyenes étkeztetésben részesülõ gyermekek körét, a feladatra fordítható összeg pedig jövõre megközelíti a 60 milliárd forintot - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere a csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón.

Az ételallergiás gyermeket is kötelezõ ellátni a közintézményekben.

A megyénkbeli pályázó idén szeptembertõl elveszít 23 ezer kisiskolás korú gyermeket.

Egészségesebb és változatosabb ételeket kapnak a gyerekek az óvodában, mint négy évvel ezelõtt, derült ki az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet felmérésébõl.

Püspökladány – Az iskolai szünet elsõ három hetében három óvoda konyhájában volt fõzés, az azt követõ három hétben a Karacs Ferenc Gimnázium kollégiumában és a Többcélú Nevelési Oktatási Intézmény konyhájában folytatják a rászoruló gyerekek étkeztetését.

« 1. oldal »