2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Segítségnyújtás elmulasztásának bûntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a büntetett elõéletû férfival szemben, aki Létavértes külterületén a lovasfogatával készült a földútról felhajtani az aszfaltozott útra, de a keresztezõdésben nem adott elsõbbséget egy érkezõ teherautónak.

Elutasította a Fõvárosi Ítélõtábla másodfokon, jogerõsen a Merkantil Váltó és Vagyonbefektetõ Bank állammal szembeni keresetét szerdai tárgyalásán, a bank az egyoldalú szerzõdésmódosítási feltételei tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánta megdönteni.

A sértett szülei elégedetlenek a négyéves börtönbüntetéssel.

Elõre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bûntettének kísérlete miatt Á. L. vádlott fiatalkorúak börtönében letöltendõ szabadságvesztés büntetését 12 évrõl jogerõsen 10 évre enyhítette a Debreceni Ítélõtábla Elek Balázs vezette tanácsa kedden – közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivõje az MTI-vel.

A Debreceni Törvényszék hét és fél, illetve kilenc év szabadságvesztésre ítélte jogerõsen azt a két algériai menekültet, akik 2013 májusában késsel felfegyverkezve raboltak ki két lányt Debrecenben. A másodfokú bíróság ugyanakkor fegyházról börtönre enyhítette a Debreceni Járásbíróság elsõfokú ítéletét – közölte a törvényszék szóvivõje szerdán az MTI-vel. Tatár Tímea elmondta: a két férfit a szabadulásukat követõ idõszakra tíz évre kiutasították Magyarországról.

A Debreceni Ítélõtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa a különösen nagy értékre, folytatólagosan, üzletszerûen elkövetett sikkasztás bûntette miatt Cs. Gyula ellen indult büntetõügyben megváltoztatta az elsõfokú bíróság ítéletét és a vádlott vonatkozásában 211.123.730.- forint vagyonelkobzást rendelt el. Egyebekben az elsõfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Harmadfokon megváltoztatták a Debreceni Törvényszék határozatát annak a két férfinak az ügyében, akik gyógyszerrel kevert itallal kábították el áldozataikat a cívisvárosban.

Bûnösnek mondta ki a Berettyóújfalui Járásbíróság rablás, rablási kísérlet, személyi szabadság megsértése, lopás és lopási kísérlet bûntettében, valamint magánlaksértés vétségében azt a hat vádlottat, akik még 2012 tavaszán raboltak ki több idõs sértettet Komádiban.

A nyomozás szerint a sértettet a rendõrök védelmezték meg a további bántalmazástól.

 

 

Strasbourgban egy magánszemély nyert pert az állam ellen a 98 százalékos különadó miatt. Egyedi esetrõl van szó, vagy a titokzatos N.K.M esete precedens lehet a nemzetközi jogi fórumon?

 

 

Nyolc év kényszermunkára ítéltek egy amerikai férfit szerdán Észak-Koreában, amiért a vád szerint illegálisan lépett be az országba, és amiért - meg nem nevezett- ellenséges tevékenységet folytatott.
Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönre, Lados Istvánt 2 év börtönre, Katus Ferencet 5 év 6 hónap börtönre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság bûnszervezetben elkövetett csalás miatt elsõ fokon.
Tizenöt év fegyházra ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban meggyilkolta barátnõjét Kalocsán. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bûnösnek a 23 éves vádlottat.
Két év hat hónap letöltendõ szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélõtábla Weiszenberger Lászlót. A volt MSZP-s képviselõ a táblabíróság szerint nem számított hivatalos személynek térségfejlesztési, illetve ...
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a két embert, akik még 2008 januárjában engedély nélkül mozgáskorlátozott igazolványhoz segítették Polgár Gézát, a Fókusz riporterét.

Az ítélethirdetésnek mintegy 30 perce vége. Sikerült röviden beszélni az elsõ- és másodrendû vádlottal. Délutáni összefoglalónkban azt is elolvashatják.

« Előző « 2. oldal »