2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Több ezren maradtak áram nélkül az országban, miután több helyen a hó és a jég súlya alatt kettétört fák, letört faágak leszakították a vezetékeket. A Dél-Dunántúlon még 1998 fogyasztónál nincs áram - közölte az E.On. A legtöbb probléma Baranya megyében volt nap közben. Tolna megyében sem volt áram, ott mostanra helyreállt a szolgáltatás. Egy ideig tükörjég borította az M7-es autópálya egy 200 méteres szakaszát a Balaton déli partja mentén, Zamárdi után. Több kisebb baleset is történt az utakon. A dél-dunántúli vasútvonalakon több ponton is kidõlt fák, leszakadt ágak akadályozták a közlekedést. Az akadályokat folyamatosan távolították el a MÁV szakemberei, de még nem mindenhol járnak pontosan a vonatok. A meteorológiai szolgálat a köd miatt adott ki figyelmeztetést.

Mintegy 30 ezer hektárnyi terület szorul helyreállításra a tavaly decemberi ónos esõ miatt - mondta az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) fõtitkára vasárnap a Duna csatornán, az S. O. S. Bajban az erdõ! címû tematikus nap keretében.

Ónos esõ, hófúvás és intenzív havazás is nehezítheti a közlekedést számos megyében - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében.

Az ónos esõ veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye több járására narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ha jeges, havas, ha csúszik2015-01-08 18:39:25

Kisebb sebesség és jó fékezési technika. Életet menthet, aki ezt betartja.

Tizenegy segélyhívás érkezett megyei fõügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tûzeset és hét mûszaki mentés adott feladatot a tûzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

Már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás, de több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos esõ. Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Jelentõs mennyiségû ónos esõ hullott és fagyott az utakra megyénkben péntek este.

Több megyére és a fõvárosra az ónos esõ, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás veszélye miatt adott ki elsõfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szilveszter éjszaka várható rendkívüli hideg, valamint újév napjára az ónos esõ veszélye miatt is. Néhol mínusz 20 fok is lehet.

A faágak letörése, fakidõlés miatt az épületekben okozott károk a legjellemzõbbek a napokban a jég okozta károk közül, így azokat a lakásbiztosítások alapján térítik - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók.

Megyénk megúszta az ónos esõt, ez a következõ napokban sem várható.

Az elmúlt napok szélsõséges idõjárása komoly károkat okozott az erdõkben; Bitay Márton, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

Veszélyesnek és bonyolultnak nevezte az ónos esõ, illetve a fagy miatt az ország több pontján is kialakult helyzetet Bakondi György hétfõn este az M1 Híradójában.

Az ónos esõ veszélye miatt tíz megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfõre. Emellett több megyében sok esõre is figyelmeztetnek.

Az ónos esõ veszélye miatt péntekre nyolc megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A hétfõ estére, kedd reggelre jósolt ónos esõ miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sószóró jármûvei hamarosan megkezdik a megelõzõ szórást. Azt kérik a közlekedõktõl, hogy ha elered az esõ, csak akkor keljenek útra, ha halasztha- tatlan dolguk akad.

Zordból enyhébe2009-12-21 11:41:33
« 1. oldal »