2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A szülõkkel, családtagokkal közös farsangi összejövetelt tartott a hajdúszováti óvoda Ibolya csoportja a napokban.

Beviszik a 21. századi, modern technológiát az óvodákba is. Reméljük, nem jutnak olyan sorsra, mint a tíz évvel ezelõtti, kakaóbiztos számítógépek. Az igény egyre nagyobb: úgy kell a digitális írástudás, mint a hagyományos.

A kötelezõ óvodába járás szeptemberi bevezetésével nemcsak az iskolakerülést, hanem az óvodai mulasztásokat is lehet majd pénzmegvonással szankcionálni - tudta meg a Magyar Nemzet. Húsz igazolatlan nap után jövõ januártól itt is lehetõség lesz a családi pótlék folyósításának szüneteltetésére - tudta meg a Magyar Nemzet.

Két új kukásautót vettek2015-03-15 07:07:30

Az óvodásoknak nagyon tetszett a nagy fehér jármû.

Bölcsõdei és óvodai programmal segíti a dolgozóit a vállalat.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szerint üdvözlendõ a kormány azon szándéka, hogy az óvodai étkeztetés ingyenessé tételével a nehéz sorsú gyermekeken kíván segíteni, ugyanakkor az intézkedés miatti többletköltség nem hárítható az eleve pénzszûkében lévõ önkormányzatokra.

A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek õsztõl, akiknek hároméves koruktól kötelezõen óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezõvásárhelyen.

A hajdúnánás-tedeji óvodások játékos formában ismerkedtek a közlekedés szabályaival.

Az intézkedés célja a gyerekek biztonságának javítása, ugyanis sok családnak jelent segítséget, ha a gyerek már hároméves korától részt vesz a köznevelési rendszerben, és naponta háromszor ételt kap.

Ovisok a határon2014-11-10 08:06:05

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei foglalkozást tartottak a helyi óvodásoknak.

 

Interjú Vida Ágnes babapszichológussal, gyermeklélektani szakértõvel.
A Széchenyi óvodában2014-10-16 09:53:17

Frissen festett udvari játékok és kerítés várta a berettyóújfalui Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde Széchenyi Tagóvodájának gyermekeit hétfõn.

Az õszt köszöntötték szüleik társaságában Földes óvodásai pénteken délelõtt. A tizenhetedik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napnak az idõjárás is megkegyelmezett és jó idõ várta a gyerekeket.

Az ellátásnak egész nyáron folyamatosnak kell lennie, felújítás idejére is biztosítani kell a gyermekek nappali ellátását más épületben - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelõs Államtitkársága a Magyar Nemzettel.

Példás az óvoda munkája2014-06-18 10:50:13

Minõsített referencia-intézmény lett a Napsugár Óvoda Polgári utcai székhelyóvodája.

Búcsúztak az óvodától2014-06-02 10:15:48

A Kikelet és a Mesevár óvoda nagycsoportosai fájó búcsút vettek az óvodájuktól: õsztõl már iskolába fognak járni.

Elérkezett az a nap, amikor 43 évi munkaviszony után, amelybõl 20 évet a Körösszegapáti óvodában töltött el Kovács Ernõné Irénke néni, mint dajka nyugdíjba ment.

Évtizedek óta hagyomány, hogy a kis óvodások is köszöntik az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyukákat május elején.

A „Kerek Egy Ég Alatt” Óvoda és Bölcsõde dolgozói Iciri Piciri Népmese, Népzene, Néptánc Fesztivált rendeztek a Közösségi Ház nagytermében április 26-án.

Példátlan összefogásra került sor az apukák részérõl a közlekedési pálya kialakításánál.

Szülõk és gyerekek is részt vettek azon a húsvéti tojásfestésen, mely a Mesevár óvodában volt április 15-én.

Jótékonysági rongyos bálra hívták a mulatni vágyókat március 1-jén az óvoda dolgozói.

Ebben az évben minden korosztály részt vett farsangi mulatságon. Elõbb az iskolások öltöztek jelmezbe. A felnõttek inkább énekléssel és tánccal mulattak, temették a telet, mely eddig még igen keveset mutatott magából.

Befejezõdött a Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvoda Sarok utcai Intézetben a megújuló energiaforrást hasznosító rendszer telepítése.

Támogatást igényelhetnek az oktatási intézmények az óvoda-, és iskolatej program finanszírozásához, ezt tartalmazza a program feltételeirõl szóló rendelet, amely a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

« 1. oldal »  Következő »