2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Oroszország saját ûrállomás létrehozását fontolgatja - erõsítette meg a moszkvai sajtóban felröppent híreket hétfõn az orosz ûrkutatási hivatal, a Roszkoszmosz igazgatója.

Az alvászavartól a folyamatosan leépülõ izmokig egy sor nehézség teszi próbára a Nemzetközi Ûrállomás lakóinak életét. Miért lesznek magasabbak az ûrhajósok, és miért törnek össze dolgokat a visszatérés után? Mi lesz, ha a Marsra mennek majd?

Rekordszámú, 237 jelölt van a 2010-es a béke Nobel-díjra - közölte szerdán az oslói Nobel-intézet. A jelöltek között kínai ellenzékiek és az internet alapítóinak nevei is szerepelnek 38 szervezet mellett. Sõt, még a Nemzetközi Ûrállomás is jelölést kapott.
Nagyobb lett az ûrállomás2010-02-12 18:03:26
Péntektõl nagyobb a Nemzetközi Ûrállomás. Az Endeavour asztronautái csatlakoztatták a bázishoz a legújabb modult, de a szerelés teljes befejezéséhez még két ûrsétára lesz szükség.
Óránként 28 ezer kilométeres sebesség, napfelkelte és napnyugta 45 percenként, mindig sötét égbolt, amelynek felét a Föld tölti ki. Ilyen ritmusban zajlik az élet a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén,...
« 1. oldal »