2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Írta: Kulcsár László
Az elmúlt 2012-es évben városunkban jelentõs fejlesztések és átalakítások történtek, mind beruházási, mind közigazgatási szinten. Megkértük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu Város polgármesterét, összegezze a város életében bekövetkezett fontos változásokat és az új év célkitûzéseit.

Már nyolcadik alkalommal.2012-06-27 15:35:57

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Hagyományõrzõ Lovasnapot Komádiban. Reggel a város lakói a Csökmõi fúvószenekar zenéjére ébredtek, hogy aztán részt vegyenek a nagyon színvonalas rendezvényen. A lovasnapról itt is meg lehet tekintheni a képeket!


Pocsaj – A falu vezetése a 2012-es esztendõben is törekszik a fizetõképességét, mûködõképességét zökkenõmentessé tenni. Ezt takarékos gazdálkodással fogja végrehajtani.


Budapest, 2011. december 30., péntek (MTI) – Januártól lényegében minden zárt légterû helyen tilos lesz a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegõn, illetve a bejárat elõtt szabad dohányozni. Közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, továbbá egészségügyi szolgáltatónál viszont szabadtéren sem jelölhetnek ki dohányzóhelyet.

A kormány mindent megtesz a jövõ évre kõbe vésett hiánycél teljesítéséért, egyszerre három, a költségvetés egyenlegét javító "csomagot" épített be a 2012-es büdzsébe. Így összesen 1400 milliárd forintos kiigazításra készül jövõre - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb, angol nyelven megjelent tájékoztató anyagából, amely érdekes részleteket is közöl a kormány terveibõl. Egyrészt kiolvasható a - minden bizonnyal külföldi befektetõknek készített - jelentésbõl, hogy az elmúlt fél évben hogyan változtak a Széll Kálmán-terv irányszámai, és egy eddig nem hirdetett kiadáscsökkentõ csomagot is kibont a tárca anyaga. Az útpénztárt felváltó útdíj-rendszerrõl a kormány már ebben a hónapban tárgyalhat.

A nemzeti erõforrás miniszter törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek értelmében megszûnik januártól a korhatár elõtti öregségi nyugdíj. A javaslat szerint a már megállapított ellátásokat más jogcímen, de folyósítani fogják.

A jövõ évi költségvetési tervezetbõl kiderül, hogy a kormány a korábban bejelentett lépéseken túl is tervez további adóemeléseket a regisztrációs adónál, a gépjármû-átírás utáni illetékfizetésnél és az üzleti ajándéknál - írja az Origo.

« 1. oldal »