2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyûlése elõtt számolt be a Debreceni Rendõrkapitányság 2014-ben végzett munkájáról Dr. Uzonyi Attila r. ezredes, kapitányságvezetõ.

Magyarországon tavaly 6 százalékkal, 246 ezer forintra nõttek a bruttó átlagfizetések 2013-hoz képest. A legnagyobb növekedés a munkaerõ-közvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentõsen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is - derült ki a Workania internetes állásportál által mûködtetett Fizetesek.hu éves felmérésébõl.

Friss elemzések szerint Magyarországon és Európában szinte biztosan, de valószínûleg globálisan is 2014 volt a valaha tapasztalt legmelegebb év a kiterjedt mérések kezdete óta - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Kiemelték: régiónkban az átlagosnál is nagyobb mértékû melegedés figyelhetõ meg.

Egymillió betegnek nyújtott segítséget a mentõszolgálat tavalyi évben - ismertette Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a szervezet szilveszteri sajtótájékoztatóján.

A tavalyinál több, az akkori 153-hoz képest az idén eddig 174 embert jelentettek fel pirotechnikai termékkel való visszaélés miatt - errõl Cserényi József, az Országos Rendõr-fõkapitányság rendészeti osztályának kiemelt fõreferense beszélt hétfõi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Ebben az évben hét, elsõsorban a speciális problémákkal küzdõ és a hátrányos helyzetûek életét segítõ nõket tüntették ki a Richter Aranyanyu Díjjal csütörtökön, Budapesten.

Második õszi hónapunk csakhamar rácáfolt õszi jellegére; volt benne szinte minden.

Mozgalmasan telt a Magyar Fürdõkultúra Napja a hajdúsági fürdõvárosban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyek könnyû sérüléssel végzõdtek. A rendõrök 8 személyt fogtak el, közülük 4 fõt bûncselekmény elkövetésért és 4 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján.

Ismét a káposzta lesz a fõszereplõ Hajdúhadházon. A korábbi évekhez hasonlóan a káposzta betakarítás, savanyítás idõszakában kerül megrendezésre az egy évtizedes múlttal rendelkezõ Hadházi Káposztás Napok. A rendezvény ideje alatt, az egyébként is élettel teli alföldi kisváros lüktetõ gasztronómiai csodává válik.

Tizenhárom borvidék több mint félszáz borászatának nedûit kóstolhatjuk csütörtöktõl vasárnapig a 15. Debreceni Borkarneválon.

Várhatóan csütörtök este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsõoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követõen leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetõek.

Véget értek az emelt szintû szóbeli érettségik, és hétfõn megkezdõdnek középszinten is a szóbeli vizsgák – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

A tavaszi középhõmérséklet több mint másfél fokkal meghaladta az átlagos értéket, ezzel az Országos Meteorológiai Szolgálat 1901-tõl rögzített adatbázisában a tíz legmelegebb tavasz közé került az idei – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértõje az MTI-vel. A csapadékos május ellenére volt, ahol a tavaszi csapadék a szokásosnak a felét sem érte el. A nyár elsõ hónapjában némileg melegebb és szárazabb idõre lehet számítani, mint egy átlagos júniusban.

Országos kompetenciamérést tartanak szerdán az iskolákban: ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

A hétvégén tartották a településen a gyermeknapot.

Hétvégén nagyvásár2014-05-07 13:24:03

A korábbi évekkel ellentétben idén már csütörtöktõl tiltják a parkolást.

Visszalépett Faludy László Szilárd (Szabad Választók Pártja) egyéni országgyûlési képviselõjelölt a megye 5. számú választókerületében.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Karacs Ferenc és Gyõrfi Lajos két évszázadnyi különbséggel koruk egyaránt elismert emberei.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Bár a januári változások közül - elvileg - több is pluszpénzt jelent a családok számára, az év elején sokaknak össze kell húzniuk a nadrágszíjat. 14 tipp az újévi spóroláshoz: egy kis odafigyeléssel, tudatossággal párosítva egész évben használható.

Elõ a naptárral! Itt az ideje, hogy beírjuk, megjegyezzük, mikor jönnek a hosszú hétvégék, iskolai-és munkaszünetek 2014-ben. Érdemes minél hamarabb jelezni munkáltatónknak, mikor megyünk szabadságra.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság címû mûsorának nyilatkozott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A legérdekesebb kijelentések az MTI összefoglalója alapján:

Marad az unalmasan szürke és borús idõjárás az év utolsó napjain, és nagy változást az újév sem hoz. Szilveszterkor az utcán ünneplõknek kedvez majd az idõjárás, az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi közleménye szerint nem várható csapadék, és a leghidegebb órákban is csak mínusz 1 Celsius-fok körül alakul a hõmérséklet. Legfeljebb némi köd ronthatja el a tûzijátékozók szórakozását.

« 1. oldal »  Következő »