2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Megkezdte a NAV a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítõk kiküldését, másfél millióan kapnak levelet. Folyószámla-kivonatot az kap, akinek legalább ezer forint tartozása vagy túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítõt annak küldenek, akinek rendezetlen késedelmi pótléka van.


Jövõre 16-ról 15 százalékra csökken az szja. A változás nemcsak azt jelenti, hogy magasabb nettó bért vihetünk haza, hanem azt is, hogy minden, az szja-törvényben szabályozott jövedelem után kevesebb adót kell fizetnünk. Elsõre talán nem gondolnánk, de a változás miatt még a bankban tartott pénzünk is többet hozhat.

Idén is sokan az utolsó napokra hagyják az szja-bevallás elkészítését, május 10-ig mintegy 1,7 millió érkezett az adóhatósághoz, miközben a hivatal idén is közel 4,5 milliót vár.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négy legnagyobb fõvárosi ügyfélszolgálata a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig a hátralévõ valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte az adóhatóság.

Nyakunkon a határidõ2015-05-09 09:05:50

A személyijövedelemadó-bevallásokat május 20-ig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelnyelvi tolmácsok bevonásával segíti a hallássérült adózók személyijövedelemadó-bevallási kötelezettségének teljesítését – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését az szja-bevallás elkészítésében.

Bevallási ajánlatok2015-04-30 18:31:05

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében.

Több mint 375 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében az idén, a hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-áig postázza, illetve az ügyfélkapuval rendelkezõknek elektronikusan küldi meg – tájékoztatott a NAV hétfõn.

Mintegy 800 ezer adózó vallott március végéig, emellett több mint 375 ezren kérték a NAV segítségét, a beérkezett bevallások nagy részét már feldolgozták, a fennmaradó mintegy 10 százalék javításra szorul - tájékoztatott az adóhivatal.

A „söralátét-bevallásként” emlegetett adónyilatkozat a bevallás legegyszerûbb módja.

Május 20-ig papíralapon, vagy elektronikus formában is beadható az adóhatósághoz.

Pótlékmentes lehetõség2015-03-10 19:19:35

A korábbi évekhez hasonlóan a 2014-rõl benyújtandó szja-bevallásban is érvényesíthetõ a pótlékmentes részletfizetés.

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésre kötelezett õstermelõknek, magánszemélyeknek valamint evás egyéni vállalkozóknak február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat.

A magánszemélyek legkésõbb február 16-áig kérhetik az adóhatóság közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez.

A magánszemélyek legkésõbb február 16-ig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közremûködésével elkészített egyszerûsített bevallást - hívta fel a figyelmet az adóhivatal szerdán.

A munkavállalók legkésõbb február 2-ig nyilatkozhatnak arról, kérik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat.

Legkésõbb a jövõ hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz (szja-bevallás) szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének utolsó napján, május 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Posta Zrt. meghosszabbítja a kiemelt ügyfélszolgálatok, illetve postafiókok nyitvatartási idejét – közölték a szervezetek hétfõn az MTI-vel.

Százmilliókat csaltak el tavaly egyes alapítványok, ezért nem árt odafigyelni arra, kinek ajánlod fel civil és egyházi 1 százalékodat.

A május elejéig benyújtott dokumentumok mintegy 18 százaléka bizonyult hibásnak; a számítási hibát és hasonló elírást az adóhivatal javítja, a személyhez kötött adatok korrigálásához azonban az adózó közremûködése szükséges - közölte az MTI kérdésére a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint az 1353 ADÓNYILATKOZAT elnevezésû nyomtatványon a személyes adatokon túl mindössze három sort kell kitölteni, és a benyújtási határideje május 20. Az adónyilatkozat a NAV bármely ügyfélszolgálatán beszerezhetõ, illetve a NAV honlapjáról is letölthetõ.

Február közepéig írásban kell nyilatkozniuk azoknak, akik az adóhivatallal szeretnék elkészíttetni bevallásukat. Az adóbevallással kapcsolatos kérdésekre kerestek a választ.

Kevesebben adtak be adóbevallást, mint tavaly, viszont a számokból az derült ki, hogy a magyarok havonta átlagosan 11 ezer forinttal kerestek többet.

« 1. oldal »  Következő »