2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A szolgáltató szektor számos szereplõjének lesz kötelezõ a pénztárgép használata. A masszõrök, a pénzváltók és az italautomaták is be lehetnek kötve az adóhivatalhoz. A nemzetgazdasági miniszter újabb adócsökkentésrõl is beszélt, és elmondta, hogy összehívta a bankvilág szereplõit a hitelezés aktivitása miatt.

Leginkább a három vagy több gyermeket nevelõknek adna jelentékeny segítséget a családi adókedvezmény várható kiterjesztése, míg az egy gyermeket nevelõk közül csak a részmunkaidõsök örülhetnének.

Az egy vagy két gyermeket nevelõk közül éppen a legalacsonyabb jövedelmûek nem nyernének semmit, ha 9 százalékra csökkenne az szja, a háromgyerekesek havi bruttó 620 ezres fizetés alatt nem látnak semmit abból a hatalmas összegbõl, amennyivel az intézkedés csökkenti a költségvetés bevételeit. A magas jövedelmûek nagyon jól járnak, a nyugdíjkassza kevésbé.

Jövõ év január 1-tõl tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. Ez egy átlagos család számára 40-50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet éves szinten. Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a következménye a jókora kedvezménynek?

Új adórendszert, komoly, mélyreható változásokat jelentett be Orbán Viktor.
Orbán Viktor napirend elõtti felszólalásában elõször az országos árvízhelyzetrõl beszélt, ismertetve, hogy mely területeken kellett vészhelyzetet elrendelni és egyben köszönetet mondva azoknak, akik segítettek a veszély elhárításában. A miniszterelnök hangsúlyozta: minden segítséget megadnak a károk kiküszöbölésére. "Senkit nem hagyunk az út szélén" - fogalmazott Orbán.
Július elsejétõl százmilliárd forintos nagyságrendû adócsökkentésre készül a Fidesz - értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint visszamenõleges hatállyal eltörölnék a szuperbruttósítást, amellyel akár 250 milliárd forinttal több maradhatna a lakosság zsebében.
Július 1-jétõl csökkentik az adókat és megmarad, sõt ki is bõvül az eva és az ekho - nyilatkozta Orbán Viktor hétfõn, a TV2 Tények Este címû mûsorában. A leendõ miniszterelnök hozzátette: ...
Lesz-e adócsökkentés?2010-04-22 08:53:49
Bizonytalan adócsökkentés. Bár a Fidesz vezetõ politikusai korábban mielõbbi, nagyarányú adócsökkentés fontosságáról beszéltek, Kövér László egy komlói lakossági fórumon azt mondta: ...

« 1. oldal »