2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Decemberben 0,9 százalékkal nõttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest, novemberhez viszonyítva 0,3 százalékkal mérséklõdtek.

Az elhízásban, az alkoholfogyasztásban és a dohányzásban még mindig világelsõk az európai polgárok. Évente átlagosan 11 liter tiszta alkoholt iszunk meg fejenként, a lakosok majdnem hatvan százaléka túlsúlyos, harminc százalékuk dohányzik. A várható élettartam nõ, ez a folyamat azonban megfordulhat.


Jókai szerint az a jó háziasszony, akire rá lehet szögezni õsszel az ajtót, és ta­vaszig nem kell, hogy kijöjjön, mert „ott a hordóban az egész évre való besavanyitott káposzta, a vendelyben a zsir, a ládában a liszt, a zsákban a száraz fõzelék…”. Ma már csak mosolygunk ezen, bár a teli kamra mindig jó! De ne csak krumplival, szalonnával, baracklekvárral, legyen benne izgalmas finomság is. Alkoholban-alkohollal eltenni gyümölcsöt: az is egy izgalmas megoldás!

A hajdúszoboszlói rendõrök egy 34 éves férfit vettek szabálysértési õrizetbe.

Egy nagyszabású amerikai vizsgálat egyértelmûen bebizonyította, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás segíti a szívbetegségek megelõzését. A napi kis mennyiségû alkoholt fogyasztó alanyoknál jelentõsen csökkent a szívelégtelenség kockázata az absztinensekhez képest.

Ittasan okozott súlyos közlekedési balesetet, vádat emelt az ügyészség.

A magánfõzés szabadsága2015-01-08 18:08:11

Pálinkafõzés: ettõl az évtõl változtak a magán és a bérfõzetés szabályai.

„Egy állampolgár” tett bejelentést a pofozkodásról, most mindkét érintett felel.

A debreceni rendõrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az alkoholfogyasztás mélyen beleivódott az emberi kultúrába. Mértékkel fogyasztva nem is jelent problémát, sõt, a vörösbor elõnyös hatásairól is rengeteg cikk jelent meg. A túlzásba vitt fogyasztás azonban súlyos egészségügyi problémákhoz, végül halálhoz vezethet.

Kivel ne fordult volna elõ, hogy egy átmulatott éjszaka után bizony fájó fejjel, hányingerrel ébredt fel? A következõ tippekkel viszont hamarabb elzavarhatjuk azt a bizonyos „jajgató macskát”:

A Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak- alföldi Regionális Vám– és Pénzügyõri Fõigazgatósága múlt héten 316 jogsértõ esetet tárt fel.

Az idén rendezik meg nyolcadik alkalommal a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányt Magyarországon, a szervezõk célja a felelõs alkoholfogyasztás népszerûsítése, emellett szeretnék, ha legalább tízezer felnõtt csatlakozna a kezdeményezéshez.

Szokás szerint telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, összesen 74 beteget vettek fel, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt – közölte Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetõje szerdán az MTI-vel.

Újabb kutatás jelent meg a másnapossággal kapcsolatban. A Brown University professzora, Dr. Robert Swift az italozást rontó utóhatásokat pontokba szedve jelentette meg azokat.

Az alkoholokra kivetett kétféle jövedéki adó miatt indul kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen egy uniós forrás szerint.

OGY – Emelkedik a cigaretta, az alkohol és az autógáz jövedéki adója
Budapest, 2012. október 15., hétfõ (MTI) – Jövedékiadó-emelésekrõl döntött a parlament hétfõn az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében. A dohánytermékeké a korábban tervezettnél kisebb mértékben, de nem két, hanem egy lépésben nõ, a jövõ év helyett már december 1-jén.

Vannak olyan rossz szokásaink, amiktõl tudjuk, hogy jó lenne megszabadulni. És vannak olyan alkalmak, lehetõségek, amiket tudjuk, hogy ki kéne hagyni… Az önfegyelem ilyenkor nem sokat segít. Mégis hogyan lehet ellenállni annak, ami állandóan kísért?
Zugivó a magyar?2010-05-26 10:26:43
Kihallgatáson fogadja Malajzia egyik koronahercege azt a modellt, akit botütésekre ítélt tavaly egy vallási bíróság, mert rajtakapták egy hotel bárjában, amint sört iszik ...
Szigorodik a szesztilalom2010-02-03 17:51:20

Tovább szûkült azon üzletek és vendéglátó egységek köre, akik 22 óra és 6 óra között nyitva tarthatnak, illetve szeszes itallal szolgálhatják ki vendégeiket Debrecenben. Nézze meg, hogy az ön lakóhelyét érinti e a szigorítás!

Az alkohol és cigaretta jóval károsabb olyan illegális kábítószereknél, mint a marihuána, az LSD, vagy az ecstasy - közölte a brit kormány drogtanácsadója.

Egy 59 éves férfi egy Petõfi téri büfében italozott két másik férfival július 8-

án.

« 1. oldal »