2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Debrecen - A Nemezti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Megyei Adóigazgatósága arra hívja fel a figyelmet, hogy az adózás rendjérõl szóló 2003. évi XCII. törvény 38. § (1-4), illetve a 43. § (1) bekezdése értelmében az állami adóhatóságnál nyilvántartott fizetési kötelezettségeit adónemenként, elszámolási számla nyitására kötelezett adózó esetén átutalással, míg elszámolási számla nyitására nem kötelezett adózó esetén átutalással vagy postai készpénzátutalási megbízással– csekkel- kell teljesíteni.

Nem lesz sorban állás a Hajdúszoboszlói önkormányzatnál július 1-jén, ahogyan az ország egyetlen városában sem.

Már a minisztériumok felsorolásáról szóló törvénybõl is sejteni lehetett, hogy a Fidesz-kormány az APEH önállóságának megszüntetésre készül - ez most egyértelmûvé válik a vagyongazdálkodási törvény módosítójának egyik passzusából.
Mától csak az APEH árverezheti az ingatlanokat. Eddig a bankok külön cégeknek adták el a követeléseket, amelyek sokszor kijátszották a szabályokat és olcsón adták el a bedõlt hiteles ingatlanokat.
Majdnem 120 millió forintos adóhiányt tárt fel az APEH egy építõipari társaságnál, mely több autópálya építésen is alvállalkozóként mûködött közre.
Adóbevallási határidõ!2010-02-15 17:55:48

Az APEH-ellenõrzés hírére a többségnek bezárt éttermek, menekülõ kínai árusok és milliós büntetések jutnak eszébe. Az [origo] munkatársai egy napra revizornak álltak. A gyûlölt szakma veszélyei, trükkjei, hiedelmek és tévhitek.

A vetélkedõ mûsorok milliós nyereményekkel csábítják a nézõket, ám azt kevesen tudják, hogy a reklámokban szereplõ nyereményösszegbõl még adózni kell. A szerencsés játékosnak a legrosszabb esetben a nyeremény akár 45 százalékáról is le kell mondania. Persze akad kivétel, a magyar játékszervezõ óriás mindig a nettó összeget hirdeti.
Az adózási analfabéták idén könnyedén letudhatják személyi jövedelemadó-bevallási kötelezettségüket, ha nem segít a munkáltatójuk, és nincs kedvük bajlódni vele, vagy nem szeretnének pénzt áldozni szakember segítségének igénybe vételére. Aki azonban visszatérítésre számít, annak továbbra is jobb, ha a hagyományos utat választja.

Tavaly csak az APEH közel hatszázezer végrehajtást kezdeményezett, elmaradt adók és illetékek behajtására. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara szerint ezen felül jelenleg csaknem negyedmillió ügyben járnak el végrehajtásra szakosodott vállalkozások, és akkor nem beszéltünk a bankok, lízingcégek, különbözõ szolgáltatók, polgármesteri hivatalok vagy magánszemélyek által kezdeményezett eljárások számáról. Mit tehetünk, ha a végrehajtó a mi ajtónkon kopogtat?

2009-tõl 500 ezer forintra büntethetõ a bejelentést elmulasztó személy.

« 1. oldal »