2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Megint csökkenti az üzemanyagok árát a Mol. A 95-ös benzin 2 forinttal, a gázolaj 3 forinttal lesz olcsóbb szerdától.

Hatósági vizsgálat: az autószervizek 50 százaléka bukott meg. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság országos akciót szervezett, közösen ellenõrizték az autókereskedéseket, szervizeket és boltokat.


Itt a nyár és vele együtt a vakáció szezonja is. Ha autóval indulunk neki az országnak, világnak, akkor ezeket mindenképpen érdemes ellenõrizni.

Két súlyosan beteg földesi gyermeken segítettek mindazok, akik rajthoz álltak pénteken Földesen, az elsõ jótékonysági autóversenyen.

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Emelkedett a benzin ára2015-04-30 13:27:43

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

Szakképzett munkaerõ kell2015-04-26 08:36:27

Az autóipari vállalkozások és a jármûgyártás sikeresek Magyarországon, az ágazat számára azonban problémát jelent a szakképzett munkaerõ hiánya – derült ki az Országgyûlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén részt vevõ autógyártók és beszállítók beszámolóiból.

Az átlagdíj csökkenése miatt, idõsebb autókra is egyre többen kötnek casco-biztosítást.

A rendõrség mai ismeretei szerint Hajdú-Biharból 11 gépkocsit vihetett el az a banda, amelyiket országosan 174 jármû ellopása miatt terhel felelõsség. A gyanúsítottak a szomszédos Békésbõl és Szabolcsból 3-3, Jász-Nagykun-Szolnok megyébõl 9, Borsodból 54 gépkocsit tulajdonítottak el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban májusban alkalmazható üzemanyagárakat.

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal, a gázolajét pedig bruttó 4 forinttal emeli pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal csökkenti szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

A válság nem vetette vissza a casco-szerzõdések számát, és 2008 óta olyan jelentõsen csökkent az ilyen biztosítások átlagdíja, hogy ma már érdemes idõsebb autókra is, teljeskörû cascót kötni – derül ki két biztosító, az Union és a Genertel vizsgálatából.

Az útdíjrendelet módosítása óta eltelt három hónapban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tapasztalatai szerint az autósok egyik leggyakoribb tévesztése az volt, hogy a fizetõs útszakaszokon a januártól már D2-es kategóriába tartozó jármûvekre D1-es kategóriában váltottak e-matricát. Ez a szabályozás értelmében jogosulatlan úthasználatnak minõsül, és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után – hívta fel a figyelmet a NÚSZ.

Ezen a vidéken egy szabály van, hogy nincs szabály – figyelmeztetett a sógorom, amikor „szûz magyar benzinturistaként” elõször átléptem vele az ukrán határt. Teljesen igaza volt. Nem csak a rossz minõségû fõutakon, még lakott területen belül is úgy közlekedtek a helyi autósok (ki Ladával, ki BMW-vel), mintha a kihelyezett KRESZ-táblák csak felesleges díszek lennének. Palicz István jegyzete.

Nincs olyan biztosítás, ami az ittasan közlekedõ károkozókért helytállna – hívta fel a figyelmet a CLB biztosítási alkusz az MTI-hez hétfõn eljuttatott közleményében.

Márciusban 6305 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 2 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban – közölte a Jato Dynamics autóipari információ-szolgáltató cég szerdán az MTI-vel.

Gumit cserélni kevés2015-04-01 17:52:24

A gépkocsink évszaknak megfelelõ felkészítése nem csak a tél közeledtével fontos.

Kátyúkár: szezonja van2015-03-25 08:00:40

A sérülések hatvan-hetven százaléka jellemzõen az elsõ negyedévben történik.

Fõként garanciaidõben2015-03-23 18:40:37

Népszerûek az importõrök idõs autókra vonatkozó és a szezonális ajánlatai.

Végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést kér a Berettyóújfalui Járási Ügyészség arra a 41 éves férfira, aki januárban egy ittas éjszaka után engedély nélkül éjszakázott egy bakonszegi udvaron parkoló autóban, majd reggel már munkába is a „szerzeménnyel” ment…

A világ felnõtt lakosságának többsége elégedett az utak állapotával.

A segédmotor-kerékpár az autóval nehezen bejárható területek ellenõrzésében lesz segítségükre.

Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

« 1. oldal »  ... 10 Következő »