2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Sikerült bizonyos mennyiségû olajat és gázt befogniuk a szakembereknek egy csaknem két kilométer hosszú csõbe a Mexikói-öbölben elsüllyedt fúrótoronyból vasárnap.
Sáskajárás Ausztráliában: több milliárd rovar pusztít az ország déli részén. A földmûvesek attól tartanak, hogy teljesen elpusztítják a terményt.
Földrengés miatt több száz embert kellett evakuálni több bányából Ausztrália nyugati részén. A Richter-skála szerint 5-ös erõsségû rengésben az eddigi jelentések szerint senki sem halt meg, ...
Elvontatták hétfõn a Nagy Korallzátony közelébõl a kínai teherhajót, amely több mint egy hete feneklett meg, környezeti katasztrófával fenyegetve a világörökség részének nyilvánított gigantikus koralltelepet, és annak ökológiai rendszerét.
Csökkent a természeti katasztrófa veszélye az ausztráliai Nagy-korallzátonynál, amelynek közelében a hétvégén megfeneklett egy kínai teherhajó.
Veszélyben a Nagy-korallzátony! Az Ausztrália északkeleti részénél található természetvédelmi terület közelében megfeneklett egy kínai teherhajó, amelybõl olaj folyik a vízbe.
„Csoda” történt az egy ausztrál állatkertben szerdán, legalább ezt állítják a park dolgozói. A gondozók nagy meglepetésére élve született meg egy elefántborjú dacára annak, hogy az elõzetes orvosi vizsgálat azt állapította meg: a bébi elpusztult az anya méhében.
Megmenekült a cápa elõl, de a ragadozó foga a lábában maradt egy ausztrál férfinak csütörtökön. A 46 éves Paul Welsh épp tízéves fiával szörfözött, amikor hátulról rátámadt a cápa Sydney partjainál.
« 1. oldal »