2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A nyugalmas ingatlanpiacot szétcsapta a csok. Még a panellakások ára is 5-7 százalékkal drágult december óta. Az albérletlufi kipukkadt, már nem emelkednek tovább az albérletárak. A Kika megemelte dolgozói bérét, hogy ne menjenek el, az IKEA pedig megmutatta a 2017-ben átadandó új áruháza látványterveit. Az OTP új bankot vett, Zuckerbergrõl, a Facebook alapítójáról pedig kiderült, hogy már a világ negyedik leggazdagabbja. Ibolya Tibor fõvárosi fõügyész ismertette a Quaestor-ügy 1548 oldalas vádiratának lényegét. Kiderült, hogy akár 25 évre is leültethetik Tarsoly Csabát a Quaestor-vezért.

Állítják, a tavalyi bérmódosítás nagyon rosszat tett a polgármesterek presztízsének is.

Szerdán lépnek életbe a reintegrációs õrizet szabályai, ennek lényege, hogy ha a bíró arra lehetõséget ad, akkor azok az elsõ bûntényesek, akiket kisebb súlyú cselekmények miatt ítéltek el, a szabadulásuk elõtti utolsó hónapokat akár a saját otthonukban is tölthetik.

A jövõben az eddigieknél is jobban oda kell figyelniük a fogási naplókra.

A debreceni rendõrök elfogtak egy helyi férfit, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

Nem csak a hivatásos vadászoktól kell tartaniuk a vadaknak.

Nem érdemes kölcsönadni az autónkat füllentõs ismerõsnek, mert bizonyos esetekben automatikusan ránk, – az autó üzembentartójára – hárul a szabálytalankodásért járó büntetés.

Mióta bevezették a gyorspótjegyet, gondban vannak azok, akik a késõ személyvonat helyett felugranának a gyorsra. Így van ez a budapesti elõvárosi közlekedésben is. A gond az, hogy a vonatra érvényes Budapest-bérlet nem mentesít a pótjegy megváltása alól.

A budapesti mobilparkolásnak betett a meleg. Az okostelefonokról indított fizetõs parkolás ugyan leterheli a számlánkat, csak a visszaigazoló sms nem érkezik meg, emiatt hivatalosan nem tudjuk igazolni, hogy fizettünk, hiába pörög a számláló.

Kiterjesztették a fogyasztóvédelmi hatóság ellenõrzési és szankcionálási jogkörét.

Egy jogszabály értelmében fel kell számolni az utak közelében lévõ reklámfelületeket, mivel azok elvonhatják a közlekedésben részt vevõk figyelmét. Hajdú-Biharban még több mint 600 reklámtáblát kell leszerelni szeptember végéig.

Cigistop: büntet az ÁNTSZ2012-04-04 10:23:55

A türelmi idõ lejártával, már az elsõ napon több mint egymillió forint bírságot szabtak ki a szigorúbb dohányzási szabályok megszegése miatt.

Az év elejétõl a lakások eladása elõtt az eladónak kötelezõ energetikai tanúsítványt készíttetni, bár a fölhivatalban e nélkül is bejegyzik az új tulajdonost. A tanúsítvány ára egy átlagos lakás esetében harmincezer forint. Ha az eladó nem kéri ki, szabálysértési vétséget követ el, és legfeljebb ötvenezer forintra büntethetik. A Belügyminisztérium és az ingatlanosok szerint leginkább a vevõi nyomás hathat az eladókra.

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) – Az Országgyûlés jövõ heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekrõl szóló törvény módosításának általános vitáját. A törvénymódosítás értelmében elzárással, vagy akár 150 ezer forint bírsággal is sújtható, ha valaki fél éven belül kétszer “életvitelszerû lakhatásra” használ közterületet.


Fejletlennek ítéli a magyarországi bankkártyapiacot - más EU-tagállamokhoz képest - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy friss tanulmánya. Az elmaradás leginkább az elfogadóhelyek hibája, bankkártyából van elég. Nagy gondot jelentenek a sárga csekkek is - ezek használata akár külön költséggel is járhatna.

Több mint száz ponton változnak a közlekedést érintõ törvények januártól. Távoktatás keretében is elvégezhetõ lesz az elméleti KRESZ-oktatás, emellett az autósok több ponton szigorodó közúti közlekedési szabályokra, míg az autóbusszal és vonattal utazók biztonsági kamerás megfigyelésre számíthatnak.

A Gazdasági Versenyhivatal nyolcmillió forintos bírságot rótt ki a Tesco áruházláncra megtévesztõ reklámok és akciók miatt. A Tesco áruházlánc 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. közötti akcióiban tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ...
Kihallgatáson fogadja Malajzia egyik koronahercege azt a modellt, akit botütésekre ítélt tavaly egy vallási bíróság, mert rajtakapták egy hotel bárjában, amint sört iszik ...
Droglaborokat számoltak fel a rendõrök a Komárom-Esztergom Megyei Bajon, a Tatabánya melletti Környén, és Oroszlányban is. A bûnözõk szintetikus drogot, az úgynevezett "piko"-t vagy más néven "Ice"-t gyártottak, melyért akár életfogytig tartó börtönt is kaphatnak.
« 1. oldal »  Következő »