2024. április 24. Szerda, György.
 

Lángossal fogadták a debrecenieket Konyáron, de nem ez volt az egyetlen érdekesség. Megye II., déli csoport, szombat.

Jól indult a szezon a hazai csapatoknak a labdarúgó megye II. déli csoportjában.

Szabadnapján segített2015-03-03 08:58:43

Egy debreceni rendõr segített az úton fekvõ sérült férfinak.

Harmadik alkalommal rendezték meg a helybeli, messze földön híres bárándi kenyérnek címzett ünnepet.

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Bárándon – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Báránd, Kaba, Tetétlen – Javában zajlik a három település közös szennyvízelvezetési hálózatának és tisztító berendezésének próbaüzeme.

A „Tavaszi Falutakarítás” és szemétgyûjtési akcióhoz csatlakozott szombaton a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentõcsoportja (DEKOM), melynek keretében ebéddel lepték meg a bárándi szemétszedõket.

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.

Tehervonat gázolt el egy férfit hétfõ kora este a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon a Hajdú-Bihar megyei Báránd és Sáp között - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Báránd, Püspökladány – Nem jogerõsen 7 év 6 hónap fegyházzal sújtotta a Püspökladányi Városi Bíróság kedden azt az 54 éves bárándi férfit, aki a vád szerint megerõszakolta középsúlyos értelmi fogyatékos lányát tavaly márciusban – tájékoztatott Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivõje.


Báránd – Hatodik alkalommal rendezte meg a Bárándi Citerás Egyesület az Alföldi Citerás Népzenei Tábort, amelynek második alkalommal adott otthont Báránd.


Báránd – Közel 60 éve ugyanazon recept alapján készítik a település finom kenyerét, nem feledik a kenyérsütés régi fogásait, ezért fesztiválon népszerûsítik, sütõversennyel megtoldva.

Jégesõ Bárándon2012-06-13 09:53:40


Báránd – Tegnap csúf arcát mutatta az idõjárás az egész megyében. Bárándon még jég is hullott, mint ahogy arról olvasónk videója is tanúskodik!


Báránd – A függetlenként induló Dr. Kovács Miklós, a község eddigi jegyzõje nyerte meg az idõközi polgármester-választást 441 szavazattal vasárnap – tájékoztatott Dr. Csabai Zsolt, a helyi választási iroda vezetõje (Kaba jegyzõje), akit a választás lebonyolításáig bíztak meg a feladattal.


Báránd, 2012. június 8., péntek (MTI) – A képviselõ-testület márciusi önfeloszlatása miatt idõközi önkormányzati- és polgármester-választást tartanak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Bárándon.

A mai napon 11 óra körüli idõben a 42-es számú fõút 15-16km szelvényben, Földes és Báránd közötti útszakaszon személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Báránd – Hat sikertelen próbálkozás után hetedszerre sikerült kimondania önmaga feloszlatását (március 26-án, hétfõn) a bárándi képviselõ-testületnek.


Báránd – Népdaléneklési verseny rendeztek pénteken – „Széles az én kedvem ma…” mottóval – a Kabai Óvoda Bárándi Tagóvodájában a térség néhány elõadójának, együttesének részvételével.

Hajdú-Bihar - Az elöregedõ kistelepüléseken szívesen látnák a tisztességes életet élõ devizahiteleseket.

Püspökladány, Báránd - A 42-es fõúton Püspökladány-Báránd között román szgk. ütközött magyar szgk-val.

Már a csatornák sem bírják elvezetni a sok belvizet egyes településekrõl. Bárándon például délután leállították a szivattyúkat. Megtelt a Hamvas-sárréti csatorna, nincs hová vezetni a vizet. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság szivattyútelepei viszont teljes kapacitással mûködnek. Egy hét alatt annyi vizet emeltek át a befogadókba, amennyi a Velencei-tóban van.

Nyúlgát védi Mezõsast2010-12-08 17:00:57

Hajdú-Bihar négy településén rendeltek el III. fokú belvízvédelmi készültséget. Mezõsason nyúlgátat építettek.

A mai napon rendezték Bárándon a Magyar Kupa megyei selejtezõjének döntõjét és bronzmérkõzését.

2010. július 3-án, a Sárrét Fejlesztéséért Kistérségi Egyesület szervezésében Varga B. Tamás, élõ koncertet ad, Bárándon a Piaccsarnok udvarán, a Betyár Vendéglõ mögött.

« 1. oldal »  Következő »