2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A változással járó feladatait is zökkenõmentesen teljesítette a rendõrkapitányság.

Lejátssza elsõ vb-pótselejtezõs meccsét a magyar futsalválogatott az olaszok ellen.

Az 1848-49-es szabadságharcra emlékezõ rajzpályázatot hirdetett az „Alapítvány a ’48-as hõsökért” (Kecskemét) és a Bihari Múzeum (Berettyóújfalu). A pályázat eredményhirdetése a napokban volt.

Öt berettyóújfalui játékos is van a válogatott keretben, mely szombat óta Miskolcon készül a március 22-én, 18 órától rendezendõ Olaszország elleni vb-pótselejtezõre, melyet a Generali Arénában vívnak meg.

A korábbi újfalui és DEAC-játékosokkal teletömött Nyírgyulajt gyûrték le 3–1-re.

Láthatósági eszközöket kaptak a berettyóújfalui kisdiákok a helyi rendõrtõl és polgárõröktõl.

Mielõtt a képviselõk a költségvetésrõl a testületi ülésen tárgyaltak, három hetük volt az egyeztetésre.

Egyik legfõbb riválisához, a Rába ETO-hoz látogat a Mezei-Vill hétfõn este a futsalbajnokságban.

Milyen munkát végzett a Püspökladány önkormányzatával 2008-ban szerzõdésben álló, T. Jánosné által vezetett K. Zrt.? – leginkább erre kereste a választ csütörtöki tárgyalásán Burai Judit Cintia büntetõtanácsa a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A nõt hûtlen kezeléssel vádolják, s azzal, hogy a néhai Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget. A vádhatóság szerint közel 14 millió forint vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak.

Csodált ékkõvé forrnak a leszakadt, minden oldalról szúróssá, élessé vált, „maradéknak” ítélt darabkák.

A bíróság elrendelte az elõzetes letartóztatását, annak a 30 éves lengyel férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint halálos balesetet okozott a 47-es számú fõúton.

A baleset negyedik sérültje információink alapján már nincs közvetlen életveszélyben.

A válogatott Eb-szereplése, majd a Magyar Kupa Final Four miatt hat hét után folytatódik csak az élvonalbeli férfi futsalbajnokság.

Több éven át zsarolhatta fenyegetéssel fiatalabb iskolatársát.

Hármas halálos baleset Tépe és Berettyóújfalu között

Debrecen – “Négyen indultak útnak, mint már oly sokszor. Kiszurkolták a gyõzelmet, aztán elindultak hazafelé.”- írja a DVSC kézilabdacsapata a honlapján.

Autóbaleset történt a 47-es fõúton Derecske és Berettyóújfalu között, hárman meghaltak - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

Hálaadással tisztelegtek Bocskai István emléke elõtt a zarándoklat résztvevõi.

Hat hónappal enyhítette, így jogerõsen két év fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt az orvost, akinek autójában életét vesztette a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház két neurológusa – tájékoztatta a Naplót dr. Toma Attila szóvivõ. A közlekedési baleset szinte napra pontosan két éve történt.

Felkészülten várják azt az idõt, amikor eléri õket az autópálya.

Nyolc területre kötötte meg a szerzõdést a 2015 áprilisában közzétett bányászati koncessziós pályázatokon jogosultságot nyert négy céggel a nemzeti fejlesztési miniszter – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn az MTI-t azzal, hogy már valamennyi cég aláírta a koncessziós szerzõdést.

A külsõ igazságügyi könyvszakértõi vélemények alapján a semmire fizethetett ki Püspökladány önkormányzata bruttó 6 millió forintot a T. Jánosné dr. által vezetett, uniós pályázatokkal foglalkozó K. Zrt. számára. Az ismertetett vélemény szerint a cég által a gyógyfürdõ fejlesztésére készített elõzetes megvalósíthatósági tanulmány valójában másolata két hivatali dolgozó tanulmányának, a szakértõ néhány mondatban talált eltérést, egyébként a sorok törése, sõt, a helyesírási hibák is azonosak – derült ki a hûtlen kezeléssel vádolt korábbi cégvezetõ ellen zajló büntetõeljárás keddi tárgyalási napján a Berettyóújfalui Járásbíróságon. T. Jánosné a vád szerint a néhai polgármester, Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget.

Magyarországon egyedülálló, közel kétszáz sírból álló gepida temetõt találtak régészek Berettyóújfalunál, egy útépítést megelõzõ feltárás során. A régészeti feltárást a debreceni Déri Múzeum megbízásából jelenleg is zajlik.

A berettyóújfalui Bihari Múzeum és a budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum képviselõi vehették át az Év Múzeuma 2014 elismerést a Múzeumok Majálisa programsorozat keretében megtartott ünnepélyes díjátadón szombaton a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az Év Kiállítása 2014-ben a miskolci Herman Ottó Múzeum Elit alakulat – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetõi címû tárlata lett.


Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekrõl szombatra virradó hajnalban – közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.

« 1. oldal »  ... 27 Következő »