2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

A Budapesti Közlekedési Központ mindig elõre, a tárgyhónapot megelõzõen fizeti ki a BKV-nak a szolgáltatási díjakat, így a cég azokat minden hónapban megkapta.

Remény van arra, hogy a lényegesen olcsóbb, modern és részben magyar gyártású trolibuszt szállító konzorcium fut be a fõváros által meghirdetett tenderen. De nem kizárt, hogy a drágább ajánlatot adó cég gyõz, és az új trolikban egy csavarnyi alkatrész sem lesz magyar.

A földgázüzemû buszok a dél-pesti vonalon közlekednek, és a BKV újabb CNG buszok beszerzésére írt ki tendert.

 

A jegyárbevétel növekedésébõl fizetné vissza a BKK az E-jegy bevezetéséhez szükséges 16 milliárdos hitelt.

Budapesten is alakult egy, a külföldi mintákat alapul vevõ bliccelõi csoport. A Bliccelõket Támogató Csoport nevû szervezet egyfajta kockázatközösségként mûködve kifizeti a tagok bírságait, 9800 forintos éves díjért.

Hagyó Miklós utasítása alapján elõre meghatározott cégek nyertek el közbeszerzéseket a Fõvárosi Közterület-fenntartó Vállalatnál.

Három nappal, március 3-ig hosszabbította meg a BKV a 2010. február 28-án, március 1-jén vagy március 2-án lejáró bérletek érvényességét a januári sztrájk miatt - tájékoztatott közleményében hétfõn a közlekedési vállalat.
Egyenesbe kerülhet a BKV?2010-02-24 18:07:57
Csak az ígért 23 milliárd forintos mentõövnek köszönhetõ, hogy nem megy csõdbe idén a BKV - írja a Népszava a társaság igazgatósága elé szerdán kerülõ 2010-es üzleti terv javaslata alapján.
Megvan a nyolcadik! Szerda este egy újabb volt BKV-s igazgatót gyanúsított meg a rendõrség, õt õrizetbe is vették. Az informatikai igazgatót két hónapja keresték, Szegeden bujkált, még külsejét is megváltoztatta.
Súlyos sérüléseket szenvedett a BKV egyik buszsofõrje, miután két feltehetõen ittas utas kilökte õt a jármûbõl - közölte a BKV. A sofõr fejjel hátrafele zuhan le a busz lépcsõjérõl, jelenleg kórházban ápolják. A tetteseket a rendõrség keresi, a BKV többszázezer forintos nyomravezetõi díjat tûzött ki.
« 1. oldal »