2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Aki nyaral, többet költ2015-07-30 13:17:01

Nyaralásra idén többet költenek a magyar családok, és aki megteheti, hogy elmegy otthonról, hosszabb idõt marad távol. Õk viszont elég kevesen vannak.

Napraforgós-grillázsos-karamellás, csokis barack és gesztenyés álom... harminc féle csuda finom fagyi szállt ringbe a cím elnyeréséért.

Fellendülhet a horgászturizmus a héten elfogadott törvénymódosítás eredményeként, amely 2016-tól megszünteti a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken - hangzott el horgászati idénynyitó sajtótájékoztatón a balatonlellei mólón.

A Hotelstars minõsítõ-rendszer sikerét mutatja, hogy a magyar szállodai kapacitásnak már mintegy 60 százaléka csatlakozott hozzá, és ezek produkálják a vendégéjszakák 73 százalékát – mondta Ruszinkó Ádám helyettes-államtitkár a 400. védjegytábla átadóünnepségén hétfõn, Siófokon.

A Balaton térségfejlesztési koncepciója a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra 310-320 milliárd forint támogatást igényel, ha ez program megvalósul, a vendégéjszakák száma 700 ezerrel, a munkahelyek száma 10 ezerrel nõhet. Ezzel az üdülõrégió az országos átlag felett teljesítene a GDP-hozzájárulást és a munkahelyteremtést tekintve - hangzott el Keszthelyen, a Balaton tervezési zárókonferencián.

Magas a Balaton vízszintje2014-09-04 08:30:09

A csapadékos idõjárás hatására a Balaton vízszintje kedden 10 centiméterrel haladta meg a szabályozási maximumot, a vízügyi szakemberek a hidrológiai és a meteorológiai elõrejelzések ismeretében döntenek majd a Sió-zsilip esetleges megnyitásáról - derült ki Siklós Gabriellának, az Országos Vízügyi Fõigazgatóság szóvivõjének az MTI kérdéseire adott válaszaiból.

A kormány fontosnak tartja és támogatja, hogy a Balaton minél vonzóbb célpont legyen a hazai és külföldi turisták számára - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Tihanyban.

Százhúsz hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetû gyermek nyaralhat Balatonkenesén július 19-e és 24-e között a Bhim Rao egyesület három tanodai programja jóvoltából.

Körösszegapáti, berekböszörményi, körmösdpusztai és körösszakáli gyerekek táborozhattak újra a Balatonnál július elsõ hetében.

Összetett okokra vezethetõ vissza a balatoni halállományban tapasztalt tömeges pusztulás, mértéke folyamatosan csökken, a halmintákban kimutatott kórokozók emberre nem veszélyesek, a Balaton ökológiai állapota, vízminõsége egyaránt kiváló - közölte egy szocialista képviselõ írásbeli kérésére a földmûvelésügyi miniszter.

Fizikai képtelenség a vitorlások vécétartályát a Balatonban üríteni. Nem ez okozhatta a tóban látott nagy, barna foltot, hanem az árvaszúnyogok. A turisták szerint nincs gond a Balaton vízminõségével, és ezt erõsíti meg a Limonológiai Intézet legutóbbi vizsgálata is.

Megyénkbõl is mennek2014-07-03 12:19:33

Hajdú-Bihar megyébõl is csatlakoznak fiatalok a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsõsegélynyújtó Szolgálatához: július 23-án 12 elsõsegélynyújtó és két csoportvezetõ (Pintér Petra, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Észak-alföldi régióvezetõje és Szmír Hajnalka).

Az MTI érdeklõdésére a MÁV-Start hétfõn közölte, hogy július elsejétõl a MÁV-Start Zrt. az étkezõkocsi-szolgáltatást a déli parton a Budapest-Déli pályaudvarról 7 óra 30 perckor és 11 óra 30 perckor Nagykanizsára, a 21 óra 05 perckor Keszthelyre induló vonatokon biztosítja.

Egyetlen vízbe ürített vitorlásvécé is elintézhette az idei balatoni szezont, már ha tovább erõsödnek a tó vízminõsége miatt aggódó hangok – errõl beszéltek a dühös és aggódó helyiek a hvg-nak.

Feltehetõen emberi ürülékbõl származó calici vírus okozta a Magyar Úszás Napja utáni, balatonfüredi megbetegedéseket - közölte az országos tisztifõorvos. A vizsgálat még tart, így azt egyelõre nem tudni, hogy egy beteg embertõl vagy valamilyen illegális szennyvízforrásból származott-e a kórokozó. A szakemberek szerint egy ilyen fertõzés nem jelenti azt, hogy az egész Balatonnal baj lenne, hiszen éppen a napokban kapta meg 26 balatoni strand és 5 kikötõ a kiváló vízminõséget és magas színvonalú szolgáltatásokat jelzõ Kék Hullám lobogó.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal (VEMKH) eddigi vizsgálatai szerint a Balaton vízminõsége kiváló írta a kormányhivatal közleményében. A vizsgálatokat folytatják, további tájékoztatást késõbbre ígérnek.

A Balaton ökológiai állapota és vízminõsége egyaránt kiváló - jelentette ki a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Intézetének hidrobotanikai osztályvezetõje kedden a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Hétfõtõl az ország tizenhárom térségében, a többi között a Balatonon, a fõvárosban, a Tisza-tónál és a Dunakanyarban kezdõdik meg a szúnyogirtás, megfelelõ idõjárási körülmények esetén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje pénteken az MTI-t.

Különleges feladatra készülnek a Magyar Honvédség nehézbúvárai. Július ötödikén, a Balaton-átúszás napján nyolcan közülük átsétálnak a víz alatt Révfülöp és Balatonboglár között. Erre készültek csütörtökön Balatonkenesén.

A MÁV-START Zrt. júniustól ismét maga üzemelteti a nemzetközi járatokban az étkezõkocsikat: a nyári idõszakban a Balaton északi és déli partjára közlekedõ vonatokon is újra lesz büfékocsi.

A fizetõs balatoni strandokon csaknem mindenhol változatlan belépõ-árakkal indul az idei szezon, a tó körül sok helyen strandfejlesztések is történtek.

Hamarosan nyitnak a balatoni strandok, az árakban várhatóan idén nem lesz jelentõs változás, 400 és 1000 forint között lesznek a belépõk.

A partközelben, a sekélyebb vizek felett, illetve kisebb öblökben elkezdõdött a jegesedés a Balatonon, de ott is csak 2-3 centiméter vastag a jég, nincs a vízen összefüggõ jégréteg, és a meginduló élénk szél is több helyen összetöri, illetve kásássá teszi a jeget.

A balatoni fizetõs strandoknak csak kisebb részében emelik a belépõk árát az idei szezonban, igaz, néhol a 20 százalékot is elérheti mértéke - mondta el Gyõrffy Árpád, a strandokat, biciklizési lehetõségeket bemutató balatontipp.hu szerkesztõje.

Tánctáborban a Balatonnál2010-08-25 09:43:52

A településen több mint ötven éve mûködik gyermektánc csoport, mely évrõl évre megújul, ami a táncosok életkorát illeti.

« 1. oldal »  Következő »