2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az év európai fája versenyben 37 ezer szavazattal második lett a gödöllõi vén vackor, a gyõztes 70 ezer szavazattal a bolgár öreg szil lett, harmadik a lengyelországi Wybicki tölgye.

Miniszteri posztokat nem akar vállalni a Vajdasági Magyar Szövetség a szerbiai parlamenti választások után, de a párt elnökének meggyõzõdése, hogy a parlamenti többség része lesznek.

Van telitalálatos szelvény az ötöslottón, egyetlen szelvénnyel találták el mind az öt számot a 11. héten. A nyeremény a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 3 054 187 380 forint.

Nõnap Esztárban2014-03-10 20:24:19

Március 8. a nemzetközi nõnap, ezen a napon ünnepeljük a nõket a világ minden országában.

Elfogták a tolvajt2014-03-08 21:20:09

A rendõrök megtalálták, lefoglalták és a sértettnek visszaadták az eltulajdonított akkumulátort.

Körözték, elfogták2014-02-26 08:17:40

Európai elfogatóparancs volt érvényben azzal a férfival szemben, akit a debreceni rendõrök elfogtak.

Belerúgott az autóba2014-02-22 13:15:03

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás az ellen a fiú ellen, aki miután elküldték a vendégségbõl belerúgott a házigazda gépkocsijába.

A szóbeli nyelvvizsgákon a jövõben hangfelvétel készül majd, hogy ezzel is csökkenjen a csalások lehetõsége - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma.

Az üdülési jogok megvásárlásának veszélyeirõl, buktatóiról nyilatkozott a Napközben keddi adásában Kathy Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársa.

Devizában felvett autóhitelek ezrei lehetnek érvénytelenek egy szegedi ügyvédnõ szerint, aki azt mondja, hogy a 2010 elõtt kötött szerzõdések jelentõs részénél a bank helyett a kereskedõ írta alá a kölcsönszerzõdést - engedély nélkül.

Talicskával tolták el2014-02-06 21:08:02

A nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a két gyanúsított ellen, akik egy lakatlan ház udvaráról vasat loptak.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 1820 gázmérõt vizsgált meg, 278-nak közülük (15 százalékuknak) lejárt a hitelesítése. Az ilyen mérõk adatai alapján nem lehet számlázni - közölte a hatóság.

Két férfi megpróbált kirabolni egy dohányboltot Debrecenben. A rendõrök a lakosság segítségét kérik.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 6 személyt fogtak el, közülük 5 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján. Az egyenruhások 19 személyt állítottak elõ, ebbõl 3 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendõrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melybõl 1 súlyos, 2 könnyû sérüléssel végzõdött.

Lehet-e kiskorú az eladó egy nemzeti dohányboltban? És a bolt elõtt ácsorgó szendvicsember?

Ágyúval lõtt verébre a kormány a rezsicsökkentéssel, de legalább megsebesíteni sikerült: megállt a számláikkal tartozók számának növekedése. Így is több százezren maradtak, akik nem tudnak fizetni, és kicsit nõtt azoknak a száma is, akiknél kikapcsolták az áramot. Egy rezsicsökkentésnyi pénzbõl minden tartozó számláját ki lehetett volna fizetni.

A földben maradhat a gáz2013-09-06 11:17:20

A földgáz kitermelése a világ egyik legnagyobb biznisze, de Magyarországon a rezsicsökkentés és az egyéb szabályok összjátéka következtében mégis elõfordulhat, hogy nem éri meg felhozni a föld alól. A bányajáradék visszavág.

A pedagógus-béremelés kiterjesztésérõl szóló elõterjesztést vitatja meg az Országgyûlés ma, kétnapos rendkívüli ülése elsõ napján.

A kormány szerdai ülésén meghozott döntése értelmében emelkedik a kommunista diktatúra által meghurcoltak juttatása - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Most robban a pontszámbomba2013-07-24 09:18:30

A kormány hónapokig összevissza beszélt a ponthatárokról, aztán meghátrált, amikor diákok szállták meg a budapesti hidakat és vidéki városok tereit, de azért a keménységét nem adta fel teljesen. Mi lesz a történet csattanója? Szerdán este nyolckor kiderül, amikor kihirdetik a 2013-as felvételi ponthatárokat. Jönnek a horrorponthatárok, vagy még egy kényelmes évet engednek a továbbtanulóknak?

Minden tizenharmadik élelmiszer-ipari társaság ellen felszámolás, végelszámolás vagy csõdeljárás indult tavaly Magyarországon - derül ki az OTP Bank Agrárágazati Üzletágának legfrissebb iparági elemzésébõl. A korszerûtlen termelés, a gazdaságtalan üzemméret, a gyenge piaci alkuerõ, a szürke- és feketegazdaság térnyerése, valamint az ágazatba vetett hit gyengülése együttesen vezet a cégek számának csökkenéséhez.

Magyarország kikerül a túlzott mértékû költségvetési hiány miatt ellene 2004 óta folyó eljárás alól - döntöttek pénteken Luxembourgban az uniós országok pénzügyminiszterei.

Májusban is nõtt a központi kormányzat bruttó adóssága, ami azt is jelenti, hogy ez már a negyedik egymást követõ csúcsra emelkedés. Öröm az ürömben: a mostani növekedés tényleg minimális.

Nem kell megfizetni az EHO-t olyan befektetések után, amit nem az Szja törvény 65. §-a szabályoz tájékoztatta lapunkat az NGM. Ilyen a TBSZ és a NYESZ-en tartott megtakarítás is, ami lehetõséget nyújt arra, hogy megússzuk a 6 százalékos adót abban az esetben, ha legalább 3 évig a bankban tartjuk a pénzünk.

2013. június 9. Végelszámolással távozik a piacról a Pannónia Magánnyugdíjpénztár (manyup). Az Aranykor rendkívüli közgyûlést hirdetett meg, amin hasonló lépésrõl dönthetnek. Inogni látszik az AXA is. Közben az Erste és az OTP manyup távozása sem fejezõdött még teljesen be.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 75 Következő »