2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

1417 településen a kutyát sem érdekelt a nemzeti dohánybiznisz, ott új pályázatot írnak ki.

 

Fotó: MTI
Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Országszerte havazás, illetve hófúvás veszélyezteti a közlekedést. Jelenleg két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével az ország egész területén elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetések, valamint riasztások vannak érvényben a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

Hatszorosába kerülhet kft.-t alapítani egy év múlva, mivel a 2014. március 15-én hatályba lépõ új Polgári törvénykönyv alapján változik a társasági jogi szabályozás.

Ma 20 fok, jövõ héten hó2013-03-08 09:40:59

Pár nap leforgása alatt óriásit változik az idõjárásunk.

 

Csaknem 36 milliárd euróra ugrottak az ország devizatartalékai, részben a 3,25 milliárd dolláros kötvénykibocsátásnak köszönhetõen.

Úszik a pénztárgépcsere2013-03-05 09:14:37

Március 10-e után hozza nyilvánosságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy milyen új pénztárgépeket szerezhetnek be a kereskedõk, amellyekkel folyamatos kapcsolat teremthetõ a vállalkozó és az adóhatóság datbázisa között. Eredetileg áprilistól kellett volna indulnia az új rendszernek.

Példaértékû összefogás eredményeként ismét kaphatók az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, egy CBA-áruházban újságírókkal.

A Magyar Államkincstár honlapján ingyen, bárki által elérhetõ valamennyi magyarországi település helyi adóinak mértéke, valamint az, hogy mikor és kinek jár mentesség, illetve kedvezmény - közölte a kincstár.

A Szlovénián keresztül Olaszországba tartó teherautók sem Ausztria, sem Szlovákia felõl nem léphetnek az országba, a már itt lévõ kamionokat pedig nem engedik ki a szlovén határnál. 800 jármû vesztegel most az országban. Várhatóan két napig nem mozdulhatnak.

Új kasszát kell keresniük az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyfeleinek, ha továbbra sem szeretnének átlépni a tisztán állami nyugdíjrendszerbe. A késõn ébredõk megtakarításait einstandolja az állam - írja a Népszabadság.

Vízdíj Magyarországon, országos fogyasztói átlagár; fogyasztóiár-indexVízdíj Magyarországon, országos fogyasztói átlagár; fogyasztóiár-index - ˆ Vízdíj Magyarországon, országos fogyasztói átlagár; fogyasztóiár-index
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) – Az ágazat és az ágazat szereplõinek problémáit ismerve a Magyar Víziközmû Szövetség (MaVíz) kész az együttmûködésre és törekszik megtalálni a megoldást – közölte a rezsicsökkentés kapcsán a szervezet az MTI megkeresésére.

A magyar kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10 százalékkal mérséklõdhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja. Sõt, a tervek szerint 2014 júniusáig további 20 százalékos vágás jöhet a gáz- és villamos energia lakossági árában is. A Pénzcentrum.hu számításai szerint összességében így havi szinten akár 10 ezer forinttal is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

Most éli legkritikusabb napjait az ingatlanszakma, hiszen a szektor minden szegmense pang - mondta a Napi Gazdaságnak interjúban Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség elnöke.

A lakásvásárlás elõtt állók számára jó hírrel, az eladásra készülõknek pedig rosszal szolgál a KSH legfrissebb adatsora. Az árak kitartóan apadnak, a drágulást mutató adatot pedig érdemes erõs fenntartással kezelni.

 

Budapest/Trenton, 2013. január 31., csütörtök (MTI) – A világon elsõként indította el Tom Szaky, a Terracycle cég fiatal vezetõje a cigarettacsikkek újrahasznosításának programját, amelyet Kanada, az Egyesült Államok és Spanyolország után többek között Magyarországon is be fognak vezetni.

 

Az Emberi Erõforrások Minisztériumának kiadott közleménye szerint több ponton is megváltozik a gyógyszertámogatások rendszere, amely mind a járóbeteg ellátást, mind a fekvõbeteg ellátást érinti. Az Egészségügyért Felelõs Államtitkárság szerint a módosítások a hatékonyságjavulást célozzák. Például az ellátásbiztonságot erõsíti, hogy a vaklicit megváltozik, a jövõben csak azok a termékek válhatnak viszonyítási alappá, amelynek a gyártója az eddigieknél magasabb forgalmi arányt biztosít.

Évente 20-30 ezer forintot is meg lehet spórolni, ha igényeinknek megfelelõ folyószámlát és bankkártyát választunk, és ezeket tudatosan használjuk - mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértõje az MTI-nek.

5405 ingatlan adásvételére került sor januárban a Duna House szerint.

Sikeres volt az energiaszolgáltatók lobbija.

Megint drágul az üzemanyag2013-01-28 11:04:03

A nemzetközi piaci folyamatok a benzinnél 4-5 forintos áremelést, a gázolaj esetében pedig 1-2 forintos emelést indokolnak -– írja a hétfõi Népszava a GKI Energiakutató elemzésére hivatkozva.

Bár sokan kifogásolták, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint megengedhetõ, hogy a forintbankjegyeket vagy érméket valaki ne fogadja el a fizetésnél. Elõírható tehát, hogy a számla csak elektronikusan vagy akár speciális feltöltõ kártya használatával legyen rendezhetõ.

 

Számla
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) – A Fidesz szerint már hétfõn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelezõ legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.

 

Sok szempontból kiszolgáltatott helyzetben vannak azok, akik, más lehetõségük nem lévén, közmunkát vállalnak, és azok is, akik nem válhatnak közmunkássá - állapította meg az alapvetõ jogok biztosa. Szabó Máté ombudsman a közfoglalkoztatás rendszerét vizsgálta széles körben, 75 oldalas jelentésben sorolja a rendszer visszásságait.

Változnak a mezõgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítésre, valamint a szõlõ- és gyümölcsültetvények mûveléséhez nyújtott csekély összegû (de minimis) támogatásra vonatkozó szabályok jövõre - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

 

Mozgalmas volt az utóbbi idõben a helyi református élet: programok sokasága, orgonaversenyek, felújítások a templomban és nem utolsó sorban beiktatták új lelkészünket. Ezekrõl és a gyülekezeti életrõl is beszélgettünk Balogh Sándorral.

 

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 75 Következő »