2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tovább szûkül a hitelpiac2012-12-15 15:26:07

A tavaszihoz képest ugyanakkor némileg javult a helyzet, fõleg annak köszönhetõen, hogy a bankok hitelezési hajlandósága egyes hiteltípusoknál növekedett.

Egyre több bank ajánlja fel a Nemzeti Eszközkezelõnek a nem fizetõ adósok ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.

Egyre több bank ajánlja fel a Nemzeti Eszközkezelõnek a nem fizetõ adósok ingatlanjait - írja a Magyar Nemzet.

Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.

22 százalékkal emeli a Posta a sárga csekkek befizetése után járó díjat januártól - írja a Nol.hu. Az emelés bõven infláció feletti, ezért a lap szerint elképzelhetõ, hogy a csekkekkel kapcsolatos informatikai modernizációt akarják finanszírozni az emeléssel.

Jövõre tovább bonyolódik az adóadminisztráció Magyarországon: komplikáltabb lesz az áfa-bevallás és az új kisvállalkozási adók sem segítik az átláthatóságot - közölte a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfõn az MTI-vel annak kapcsán, hogy az Országgyûlés várhatóan elfogadja a 2013-ra vonatkozó adóváltoztatásokat.

Egy kategóriával rontott Magyarország besorolásán a Standard and Poor's hitelminõsítõ péntek este, így a magyar bóvlikötvények még mélyebbre süllyedtek. A londoni intézet "BB plusz"-ról BB-re módosította a magyar besorolást. A döntés hatására gyengülni kezdett a forint, a kormány azonban nem veszi komolyan a lépést, szerinte a hitelminõsítõnek magát kellene leminõsítenie

Az állami kezességgel biztosított, ún. fészekrakó hitelek állománya 73,5 milliárd forint volt 2012 második negyedévében, a szerzõdések száma meghaladta a 24.000-et.

A kisajátítási eljárás gyorsabbá, egyszerûbbé ás olcsóbbá tételét várja a kormány a kisajátításról szóló törvény hétfõn elfogadott módosításától.

 

Jótékonysági a „Lorántffyért” Pocsajon
Jótékonysági estet rendeztek a pocsaji Loránttfy Zsuzsanna Általános Iskolában a szülõi munkaközösség közremûködésével – sokan el is jöttek a rendezvényre.

 

Szén-monoxid-mérgezésSzén-monoxid-mérgezés
Budapest, 2012. október 5., péntek (MTI) – Az idén már 93 alkalommal kellett szén-monoxid-mérgezés miatt beavatkozniuk a katasztrófavédelem szakembereinek, pedig az ilyen balesetek viszonylag kis anyagi ráfordítással megelõzhetõk lennének – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

A parlament kivételesen sürgõs eljárásban tárgyalta az errõl szóló javaslatot, amelyet 238 igen szavazattal megszavaztak a képviselõk. A törvény várhatóan napokon belül életbe lép.

Újabb nagyobb banknál érhetõek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az elsõ évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függõen.

 

Jövõre területi, a kistérségeket nyugdíjazó járások alapján kiosztott, 168 különféle régiót jelölõ rendszám kerülhet bevezetésre.

 

Azok kaphatnak lakhatási támogatást, akiket a munkaügyi kirendeltségek legalább három hónapja álláskeresõként tartanak nyilván, azonban a pályakezdõknél és a csoportos létszámleépítésben érintetteknél ezt a feltételt nem vizsgálják - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkára a csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón, Budapesten.

Bár nyáron sok háztartás rendezte elmaradását, továbbra sem túl jó a magyar lakosság közüzemidíj-fizetési hajlandósága. Az adóssághalmozásból pedig gyakorta nehéz kijönni, így sok esetben szolgáltatást felfüggesztik. Azonban van lehetõségünk arra, hogy "védendõ fogyasztóvá" váljunk.
Kedves Olvasóink!2012-09-17 12:54:37

Új PÁLYÁZATI LEHETÕSÉGEK - Nyereményakció - Fõdíj: 2 személyes 3 napos wellness pihenés!



Módosítják a nyugellátásról szóló törvényt. Egy korábbi rendelkezés a felére csökkentette volna az özvegyi nyugellátás mértékét, de a kormány visszaállítaná az eredeti állapotot.

Júliusban a növényi termékek ára az év eleje óta tartó csökkenés után 5,3 százalékkal emelkedett, míg az élõ állatok és állati termékek ára 9,3 százalékkal nõtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A zöldségek 23,2 százalékkal drágultak, a tavaszi fagykár hatása már jelentkezik a gyümölcsök árában is.

Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) – Gyengült a forint szerda délután a Bruxinfo azon értesülésére, hogy esetleg újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen a hónap végén az unióban a tranzakciós illeték miatt.

Megismerték a kormánypárti képviselõk az IMF követeléseit szerdán este Sárváron. Sajtóértesülések szerint a listán szerepel a válságadók, a bankszektorra kivetett adó megszüntetése, az szja-kulcs emelése, a családi adókedvezmény, illetve a családi pótlék megszüntetése, a nyugdíjak mérséklése és a bércsökkentés is.

Lakásalap létrehozásával segíti szeptembertõl az intézményes gyermekvédelmi gondoskodásból kikerülõ fiatalok önálló életkezdését a kormányzat.

 

Módosította a kormány a KRESZ egyes rendelkezéseit. Tilos lesz lézerblokkolót használni, de parkolhatunk kapu elõtt. Most már alkoholfogyasztás után is lehet biciklizni.

 

Illusztráció - Szárazság - Országszerte jelentõs kárt okoz a csapadékhiány
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Országszerte jelentõs károkat okoz a csapadékhiány, legjelentõsebb a terméskiesés a kukoricánál, de megsínyli a szárazságot a napraforgó, a zöldség, a gyümölcs, valamint a szõlõ is, a várhatóan jelentõsen dráguló takarmányárak pedig az állattartók egy részének csõdjét és emelkedõ húsárakat okoznak. Szakértõk szerint országosan a kár elérheti a 400 milliárd forintot, a rendkívüli helyzettel a kormány is foglalkozik szerdai ülésén.

közösségi közlekedés, máv, buszjegyMódosul a közösségi közlekedésben alkalmazott díjrendszer szeptember 1-jével, az emelt szintû szolgáltatások pótjegyárai az utazási távolsággal arányosan alakulnak, az autóbuszos felár bevezetése versenyképesebbé teszi a vasúti InterCity (IC), EuroCity (EC) járatokat, a jegyek esetében megszûnik, a bérleteknél azonban megmarad az 5 kilométeres övezetû helyközi tarifa.

« Előző « 8. oldal » 10 11 12 13 14  ... 75 Következő »