2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

 

Már csak egy hetük van a devizahiteleseknek, hogy megszabaduljanak régi hiteleiktõl. Legalábbis az átlátható árazás biztosító törvénymódosítás értelmében augusztus 31-ig kérhetik bankjuktól a kölcsön módosítását, hogy az megfeleljen az április elsejétõl érvényes kritériumoknak. Ez az a törvény, amivel a kormány el kívánja érni, hogy a banki hitelkínálat átlátható és összehasonlítható legyen, a pénzügyekben kevésbé járatosaknak is. Ez és az éves csúcs közelében lévõ euró és svájci frank árfolyam a devizahiteleseknek azt is lehetõvé teszi, hogy forintosítsák hitelüket. Érdemes lecsapni a lehetõségre?

 

A lakáshitelezés beindulását és ezen keresztül a lakáspiac felpörgését remélik többen attól a kormányzati lépéstõl, amely változó feltételekkel ugyan, de újraindította a "szocpolt" és ismét állami támogatást biztosított a hitelbõl történõ lakásvásárláshoz. A kedvezõ folyamatok beindulása egyelõre várat magára. Csak kevés bank lát újra fantáziát a lakáshitelezésben és mintha a családoknak is elment volna a kedvük az eladósodástól. Pedig az újfajta támogatási rendszer sokak számára kedvezõ.

A THM plafon bevezetésérõl a lakosság mindössze fele hallott, de emellett számtalan tévhit rögzült a hitelekkel és annak ügyintézésével kapcsolatban az emberekben. Azért vannak pozitív változások is, lassan, de biztosan csökken azok száma, akik a napi bevételek egyensúlyban tartására vesznek fel hitelt.

 

A csütörtöki délutáni árfolyamokhoz képest minimálisan gyengült a forint.

Augusztus 10-éig lehet jelentkezni egyetemi, fõiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok is bejuthatnak, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek.

MEZEI-VILL Road Show 20122012-07-27 16:04:00

Helyszín: Berettyóújfalu, Morotva Liget
Pálfi István Rendezvénycsarnok

Ideje: 2012. július 27.

Júliustól akár 5 milliós büntetést is kiszabhatnak azokra a földtulajdonosokra és használókra, akik július 1-ig nem irtják a parlagfüvet!

Budapest. Ismét új történelmi benzinár-csúcs szerdától: 4 forinttal nõ a benzin ára, de két forinttal csökken a gázolajé – értesült a holtankoljak.hu.

Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – Folytatta erõsödését pénteken a forint, a javuló euróövezeti befektetõi hangulatnak és a magyar-IMF együttmûködési szándék bejelentésének köszönhetõen jelentõs nyereségre tett szert.

Az európai adósságválság kezelésére új eszközök jöhetnek létre, vagy a meglévõket bõvíthetik - ezek a hírek nyugtatják az európai bankszektort, aminek köszönhetõen a tõzsdék is szárnyalásba kezdtek. A pesti tõzsde ennek megfelelõen jelentõs többlettel nyitott, a nagyok közül az OTP volt az események nyertese, amelyet tizenegy óra elõtt fel kellett függeszteni öt percre, mert elérte a napon belüli 10 százalékos határt.

Budapest (MTI) - Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., ezzel a benzin ára szerdán új történelmi csúcsot ért el.

Kedden optimistává vált a nemzetközi befektetõi környezet, ami a forint piacára is visszahozta a vevõket. Az euró jegyzése 273 forintról 271 forintra, a svájci frank kurzusa 237 forintról 232,50 forintra süllyedt.

Pert indítanak egy temetkezési vállalkozó ellen annak az elhunytnak a hozzátartozói, akinek búcsúztatásakor összetört a koporsója Siklóson - közölte az Új Dunántúli Napló kedden. Kiderült, hogy a halottat nem öltöztették fel megfelelõen, a temetkezési vállalkozó százezer forint kártérítést ajánlott fel.

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-mûszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elõ az idei Semmelweis napon.

Debrecen - Többek között biogazda, háztáji gazdálkodó, álláskeresési technikák ismerete, tormatermesztõ gazdálkodó, protokoll oktatásokon vehettek részt az emberek a Közös jövõnk: Hajdú-Bihar címû felnõttképzési projektben, mely a munkanélküliség megszüntetése érdekében jött létre a Méliusz Központ és négy város (Balmazújváros, Derecske, Komádi és Vámospércs) mûvelõdési intézményeinek együttmûködésével.


Berettyóújfalu – Elõre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntett megalapozott gyanúja miatt tett vádjavaslatot az ügyészség felé a rendõrség azzal a 27 éves asszonnyal szemben, aki a nyomozás szerint tavaly februárban megszurkálta, gyúlékony anyaggal leöntötte, majd lángra lobbantotta 31 éves férjét berettyóújfalui házukban.

Közös rendõrségi akció kezdõdött vasárnap reggel a határ mindkét oldalán. Az eligazítás elõtti tájékoztatón részt vett Aranyi István ezredes, a megyei rendõr-fõkapitányság rendészeti igazgatója, Lingvay Csaba alezredes, Berettyóújfalu rendõrkapitánya, Adrian Bocu ezredes, Bihar megyei fõkapitány, valamint az akcióban résztvevõ társszervezetek képviselõi.

A Jobbik szerint az elmúlt napok „botrányai" azt bizonyítják, hogy mind az MSZP, mind a Fidesz tele van korrupciógyanús ügyekkel.

Budapest felé robogó vonatnak hajtott egy személyautó Veresegyházon az egyik vasúti átjáróban. Senki nem sérült meg, de a vasúti közlekedésben jelentõs a fennakadást okoz a baleset.

végrehajtások és a kényszerértékesítések szinte lebénították az amerikai használt lakás piacot. Egy tengerentúli ingatlanpiaci adatszolgáltató cég szerint a II. negyedév végén a jelzáloggal terhelt ingatlanok 23%-a nem ért annyit, mint amennyi a tulajdonosok fennálló hiteltartozása. Nevadában ez az arány 68%, vagyis a hitelesek több mint kétharmada elmerült az adósságban.

Október 15-tõl indul a fûtési szezon Budapesten, de a hidegre fordult idõjárás miatt a fõvárosban jelenleg is van öt olyan társasház, ahol a FÕTÁV Zrt. elindította a szolgáltatást. A szerzõdött lakóközösségek egyénileg kérhetik a távfûtés elindítását: az elõrejelzések szerint az elõttünk álló éjszakákon akár 10 fok alá is süllyedhet a hõmérséklet.

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 5. forduló: a vasárnapi mérkõzések hazai gyõzelmeket hoztak, a Kótaj negyedóra alatt elintézte a Berettyóújfalut, a Nagyecsed az utolsó percekre hagyta a döntést a Tiszakanyár ellen.

« Előző 1 ... « 9. oldal » 10 11 12 13 14 15  ... 75 Következő »