2024. április 24. Szerda, György.
 

Ma, azaz július 13-án kezdõdik meg a Quaestor-törvény szerinti kárrendezés, elõször a Befektetõvédelmi Alapot terhelõ kártalanítási részt fizetik ki a brókerkárosultaknak.

Több befektetõ a hitelezõi igénybejelentésre rendszeresített nyomtatványon a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére küldte be azt az igénybejelentését, amelyet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójának, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-nek kellett volna eljuttatnia – tájékoztatta a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja kedden az MTI-t.

A Befektetõ-védelmi Alap (Beva) megindítja a kártalanítási eljárást a felszámolás alá került Hungária Értékpapír Zrt. ügyében, a brókercég ügyfelei május 22-tõl kezdõdõen egy évig nyújthatják be kártalanítási kérelmüket.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására április 14-éig, keddig van lehetõségük az ügyfeleknek, a kedden postára adott igénybejelentést még befogadja a felszámoló.

Kártalanítja a Quaestor Értékpapír Zrt. fiktív kötvénnyel rendelkezõ befektetõit a Befektetõ-védelmi Alap, a Beva igazgatósága a jegybank kezdeményezésére pénteki ülésén döntött errõl – közölte a Beva az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kezdeményezi a Befektetõ-védelmi Alapnál (Beva), hogy a Quaestornál fiktív kötvénnyel rendelkezõ károsultaknak is fizessenek kártalanítást – jelentette be Windisch László, az MNB alelnöke kedden Budapesten a kamatdöntést követõ sajtótájékoztatón.

Azok a befektetõk, akiknek biztosítás alá esõ követelésük áll fenn a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel szemben, jövõ péntektõl egy évig nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektetõ-védelmi Alaphoz (Beva) - közölte az alap pénteken az MTI-vel.

Bekeményítene a jegybank2015-03-18 18:35:16

A nemzetgazdasági minisztériumnak és az MNB-nek is vannak ötletei a szigorításra.

A Befektetõ-védelmi Alapnak (Beva) március 20-ig, jövõ hét péntekig kell közzétennie a felszámolás alatt lévõ Buda-Cash Brókerház ügyfeleinek kártalanítására vonatkozó részletes tájékoztatását - olvasható a Beva honlapján.

« 1. oldal »