2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Tûzhöz riasztották, de végül nem ért oda az a tûzoltóautó, amelyik vasárnap délután balesetezett Berettyóújfaluban, a 47-es út, Derecske felé vezetõ szakaszán.

Kedvezõ volt az idõ az újirázi falunapra és búcsúra október második hétvégéjén. Az egyébként csendes, alig párszáz lelkes faluba vasárnap többezer látogató érkezett.

Feldíszített fogatok, nótaszó és népi tánc verte fel a csendet Csökmõn, október 11-én délután. A szüreti felvonulást sokan megnézték.

Hét darab, kártyanyílással ellátott bankautomata elõlapot, az elõlapok lefestésére szolgáló anyagot találtak a pénzügyõrök szerdán egy moldáv-román állampolgár vezette kisbuszban az ártándi határátkelõn - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyelete.

Hol lesz útlezárás a Mihály napi vásár miatt? Mire kell vigyázni? Itt megtudhatja!

Újonnan azonban már nem csak az E-kkel kell vigyázni, egy debreceni üzletben ugyanis találtak a héten melaminos mogyorót. Aki nem tudná, ez a tejeredetû adalékanyagokban lehet, kínai termékekben pedig mostanság elég gyakori az elõfordulási esélye.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba annak a lakóháznak a tulajdonosát, amelyik csütörtökön késõ este robbant fel Debrecenben, a Pacikert utcán.

Mint minden évben, most is mozgalmas lesz október második hétvégéje Újirázon. A környékbelieknek érdemes lesz odalátogatni.

Hajdú-Bihar –Az úgynevezett kéknyelv-betegség miatt megyénkben is korlátozó intézkedéseket léptetett életbe az állategészségügyi hatóság azt követõen, hogy a borsod megyei Gelej községben egy beteg szarvasmarhát találtak.

 

 

" Az ember rákényszerül lassan, hogy önbíráskodjon, mert hiába tesz feljelentést, nem történik semmi." - panaszolta a csökmõi Vetési Imre, aki azért keresett fel, hogy elmesélje, milyen tapasztalatai vannak az utóbbi idõben a Csökmõn elszaporodó lopásokkal kapcsolatban.

 

A püspökladányi Nádházi Attila volt az egyetlen hajdú-bihari résztvevõje annak az elsõ ízben megrendezett európai szintû versenynek, mely a kétkezi munkavégzést hivatott népszerûsíteni.

 

Szalagtûzõ a Bessenyeiben2008-10-07 22:24:21

Vannak középiskolák, ahol már így õsszel megtartják a végzõs diákok szalagtûzõjét. Berettyóújfaluban a Bessenyei György Szakközépiskola nyitja a sort.

Nagyrábé (HBN) – Benépesült szeptember utolsó szombatján a Füstpuszta Kastélykert a Lurkónia Sárréti Kamaszfesztivál és Falunapon. Az idõjárás is kegyes volt a vendégekhez, mert az egész hetes esõzés után ragyogóan sütött a Nap.

Mikepércs -A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ csatlakozva a Magyar Olvasástársaság felhívásához megyei mesemondó versenyt rendezett a Népmese Napja tiszteletére a megye településein élõ általános iskolások részére.


Jó hangulatban telt a hétvége Komádiban a rossz idõ ellenére is. A szombati szüreti felvonulás és mulatság remekül sikerült, és sok látogatót vonzott.

Teltház elõtt adta elõ a csökmõi sárkányhúzás történetét a Nagyváradi Táncegyüttes szombaton este a Faluház színháztermében.

Tiba István foglalhatja el a hétfõn lemondott Arnóth Sándor helyét a parlamentben. A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának 42 tagja pénteken egyhangúlag döntött a balmazújvárosi polgármester mellett.

Egy ember meghalt, ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek meg abban a balesetben, amely pénteken este történt a 35-

ös fõút, Hajdúböszörményen átvezetõ szakaszán, ahol három autó ütközött össze.

A mai naptól a polgárõrség is védi Magyarhomorog települést -jelentette be Nagy Barna polgármester azon az összejövetelen, amelyen az az 54 fõ is megjelent, akik a helyi polgárõr egyesületnek lettek a tagjai.

Remek õszi programok várhatók októberben a dél-bihari falvakban.

Útkarbantartás miatt lassabban haladhat a forgalom a 47-es fõúton, Csökmõnél.

Karóval fejbe ütötte2008-10-02 14:47:13

Szerda délután egy férfi bántalmazásáról tettek bejelentést Szerepen. A 45 éves férfit egy 15 éves fiú elõzetes szóváltást követõen bántalmazta egy bottal.

Püspökladány – Az uniós hazai forrásokra pályázókat ingyenes tanácsadással váró Új Magyarország Pontot avattak szeptember 30-

án, a Püspökladányi kistérségben.

Titokzatos fantom bukkant fel a hajdú-bihari Tetétlenen. Senki nem tudja, hogy honnan jött és mit akar, de azt mondják, nagyon gyors és olyan 220 körül lehet. Nem mindenki hisz benne, néhány helyi szerint vagy létezik vagy nem, más viszont már a nyomába is eredt, csak mezítláb volt, ezért nem tudta elcsípni.

« Előző 1 ... 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 « 1198. oldal » 1199 1200 1201  Következő »