2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Megyénkben százezer hektárról mintegy 800 ezer tonna termés várható, több, mint az Európai Unió összes tagállamában idén intervencióra felajánlható mennyiség (ami idén 700 ezer tonna).

Debrecen, Ártánd – Mozgalmas hétvégén vannak túl a pénzügyõrök, hiszen Ártándon több ezer karton cigaretta és iraki határsértõk is fennakadtak a rostán.

Megszúrta élettársát2008-09-30 08:15:02

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság halált okozó testi sértés elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt tegnap éjszaka õrizetbe vett egy ártándi férfit, aki egy késsel mellkason szúrta élettárást.

Hamarosan kibõvített és kicsinosított strandokon pancsolhatunk a megye több településén is, ahol jelentõs fürdõfejlesztések vannak folyamatban.

Budapest, Debrecen, Püspökladány – Becsülendõ, hogy Arnóth Sándor a történtek után az egész parlamenttõl elnézést kért és azonnal lemondott – vélekedett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Buszbaleset Hajdúszováton2008-09-29 08:37:59

A motoron utazó mindkét személy megsérült abban a balesetben, amely vasárnap délután történt Debrecenben a Sámsoni úton, ahol egy motor és egy autó ütközött össze.

Totális ellenõrzés lehet a jövõben az utakon, a számtalan kamera nemcsak a díjfizetést, a szabályszegést, a gyorshajtást figyelné, de ellenõrizné a zöldkártya meglétét vagy a kamionstop betartását is.

Két nyerges-vontató, és két személyautó ütközött össze, pénteken kora reggel a 42-es fõúton Berettyóújfalu határában.

A 47. számú fõúton Berettyóújfalu és Tépe között (kettõs kanyarnál) két személygépkocsi ütközött egymással.

Nyílt nap2008-09-25 10:39:13

Sok nyolcadikos kisdiáknak nagy fejtörést okoz, hova menjen továbbtanulni. Mi adunk néhány ötletet.

Még csak pár hete tart a 2008/2009-es tanév, de a diákok, szülõk szeretik tudni, mikor lesznek és hány napig tartanak a szünetek. Most errõl adunk egy kis tájékoztatást.

Egy érdekes topic a fórumból: "A pofátlanság mintaképei a Pálma Sörözõvel szembeni járdán parkolnak nagy értékû kocsijaikkal. Szegény ember: fullos BMW NÉMET rendszámmal és mit látok: MAGYAR rokkantkártya a szélvédõn!!! Volt olyan, hogy egymás után 3, azaz HÁROM luxusgép parkolt a járdán..."

Hajdú-Bihar – Gatyában dolgozunk, olyan meleg van az épületben – utalt humorosan Kóti Balázs, a magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola igazgatója arra, hogy a hideg miatt õk is befûtöttek.

Súlyos lábsérüléseket szenvedett az a motoros, aki egy személyautóval ütközött össze kedden késõ éjszaka Debrecenben, a Kossuth és a Klaipeda utcák keresztezõdésében.

 

A Hortobágy utcán tartott hazafelé egy, a közelben lakó 56 éves férfi szeptember 08-án 21 óra körüli idõben Debrecenben.

" Aki hált már más asszonyával, azt felfalja a sárkány!" - tudják ezt jól a csökmõiek. A több, mint kétszáz évvel ezelõtt történt csúfos eset ma már Csökmõ humoros sajátosságává vált. Amiért valamikor bicskát rántottak a "sárkányhúzóknak" csúfolt csökmõiek, azon ma már csak mosolyognak. Az évente megrendezett Sárkány-nap is ezt bizonyítja, és az a szatirikus táncjáték is, amit október 4-én a Nagyváradi Táncegyüttes mutat majd be a helyi faluház színpadán.

Debrecennek 1,5 milliárd forint állami támogatás jut abból az összesen 11 milliárdos keretbõl, melynek odaítélésével az eddigi legnagyobb szabású város-rehabilitációs programról döntött legutóbbi ülésén a kormány.

Elsõ alkalommal rendezték meg a Bihari Fesztivált Berettyóújfaluban a Morotva Ligetben. Bár az esõs idõjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a változatos programok kárpótolták a látogatókat.

Kukában, utcán elhajítva, moslékba keverve, sõt tûzre dobva is látni manapság az egykor szent dolognak számító kenyeret. S bár meg van az ára, még sem becsülik úgy az emberek, mint régen.

A helyszínen életét vesztette annak az autónak a sofõrje, aki egy busszal ütözött össze pénteken délután a Berettyóújfalu és Szentpéterszeg közötti úton.

Gázolt a taxis, majd elment2008-09-19 16:15:08

Debrecen – Nem hívott mentõt az általa elütött 54 éves nõhöz egy taxis péntek hajnalban a Debrecen Plázánál, pedig a gyalogos jelezte, hogy fáj a térde. A rendõrséget a Kenézy-kórház értesítette.

Lopás miatt a rendõrségen2008-09-19 08:04:08

Debrecen -

Hét személy állítottak elõ a rendõrök péntekre virradóan a debreceni kapitányságon - értesültünk. Ötöt közülük lopás gyanújával, egyet ittas vezetésért vittek be.
Hagyományõrzés Zsákán2008-09-18 18:50:15

Mesterségek ünnepének adott otthont a közelmúltban a zsákai Rhédey-kastély parkja. A hagyományõrzõ programot második alkalommal rendezte meg a helyi önkormányzat és a mûvelõdési ház.

Az elsõdleges orvosi vizsgálatok szerint két könnyebb sérültje lett annak a balesetnek, amely csütörtökön kora délután történt a 47-

es fõúton, Mikepércs és Debrecen között, ahol egy kamion és egy személyautó ütközött össze.
« Előző 1 ... 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 « 1199. oldal » 1200 1201  Következő »