2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A magyarok 35 százaléka a koronavírus-járvány lecsengése után amilyen gyorsan csak lehet, elutazna valahová, 28 százaléka viszont erre az évre már lemondott az utazásról, derült ki egy felmérésből, amelyet az Utazó magazin és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikációs- és Médiatudományi Tanszéke készített. Az ezerfős felmérésben megkérdezettek 20,6 százaléka gondolja úgy, hogy a biztonságosnak nyilvánított időpont után is kivárna még pár hónapot, mielőtt elutazna valahová.

Áprilisban a vártnál lényegesen nagyobb mértékben, rekordalacsonyra csökkent az euróövezeti gazdasági aktivitás mutatószáma a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet felmérése alapján - írja az MTI.

D  US20150120021A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában április 28-tól fokozatosan újraindul a termelés – közölte a cég az MTI-vel csütörtökön. Először egy műszakban folyik majd a munka, a gyártás újraindításánál szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be. A gyár március közepén állt le a termeléssel más magyarországi autógyárakkal együtt a koronavírus-járvány miatt.

A különböző ipari forradalmak a gőzgép feltalálásához, a haditechnika, vagy az elektronika ugrásszerű fejlődéséhez kapcsolódtak. Kérdés, hogy a jelenleg zajló, negyedik ipari forradalom trendjeiben a koronavírus kényszere is képes lesz-e változásokat indukálni? Nem kizárt, hiszen napok alatt megváltozott a véleményünk a munkafolyamataink helyszíneiről és eszközeiről, a kritikus infrastruktúrákról, vagy akár a személyes mozgásunkat megfigyelő, az egészségünket monitorozó applikációkról és a kiberbiztonság jelentőségéről.

Kevesebb mint két héttel azután, hogy megjelent a kormány rövidített munkaidős bértámogatási programját kifejtő rendelet, a kormány máris több ponton módosított a munkahelyek megőrzésére kitalált programon.

Több száz fős létszámleépítésbe kezdenek a Continental makói és váci telephelyén, a Hankook rácalmási üzemében pedig szakaszosan, hónapról hónapra küldenek el százas nagyságrendben munkavállalókat - tudta meg a Napi.hu Székely Tamástól, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnökétől.

Újraindul a Suzuki-gyár is2020-04-25 10:25:40

D  AS20110714014Április 29-én a Magyar Suzuki Zrt. újraindítja a termelést – közölte a vállalat. A cég egészségügyi biztonsági intézkedések bevezetésével fokozatosan állítja vissza a gyártást, kezdetben egy műszakos munkarendben.

D  VG20200410022A Margitsziget ezen a hétvégén és a következőn még biztosan le lesz zárva, bármit is jelent be Orbán Viktor május 3-án. Szentendrén ugyanakkor ha most még nem is, de később már átbringázhatnak majd azok is, akik nem ott élnek, Tihany pedig reméli, mihamarabb visszatérhetnek a településre a vendégek. Polgármestereket kérdeztünk arról, mit szólnak ahhoz, hogy a hétvégi jogkörüket később akár mindennap gyakorolhatják. A főleg turistákra építő települések vezetőit a „szigorítsak vagy enyhítsek” kérdésénél jobban aggasztja, hogy ha a településeik nem kapnak állami mentőcsomagot, komoly bajba kerülhetnek.

Hosszabb interjút készített a novekedes.hu Hajnal Gabriellával, a Klebersberg Központ elnökével. Az interjúban érintették az érettségit, a digitális távoktatást és a Nemzeti alaptanterv is.

Újabb 60 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2443 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivétel mind idősek. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára, írja a koronavírusról tájékoztató hivatalos kormányzati honlap.

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az EUObserveren pénteken megjelent írásában a tőle már megszokott stílusban utasította vissza a Human Rights Watch által megfogalmazott bírálatokat.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora külföldi diákoknak tartott videókonferencián beszélt a koronavírus-járvány helyzetéről – tudósít a 444. A belinkelt Youtube-videó valószínűleg nem szándékosan került fel a videómegosztóra, mert azóta törölték.

Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon, nyilatkozta a közmédiának Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

DSC 8498A Magyar Orvosi Kamara több „korrekciós lépésre” tett javaslatot az operatív törzsnek a koronavírus-járvány következő szakasznak kezeléséhez. A MOK honlapján megjelent, Kincses Gyula kamarai elnök által aláírt levél üdvözli a kormány eddigi intézkedéseit a járvány megfékezésére. A kamara szerint sikeresnek tarthatók a rendészeti intézkedések, amelyekkel megakadályozták a járvány robbanásszerű terjedését. A testület úgy látja, a nemzetközi példákat követve

HUS 1344A kormány által az önkormányzatoknak biztosított jogánál fogva a főpolgármester ismételten elrendelte, hogy a hétvégére legyen lezárva a Margitsziget, és Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is, írta közleményében a főpolgármesteri hivatal. A húsvéti és a múlt hétvégi tapasztalatokra építve szombaton és vasárnap reggel 9:00 és este 20:00 óra között lesz a lezárás a Margitszigeten, így a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni, írták.

80-100 km/h-s széllökést is hozhat magával a hidegfront szombat délelőttre, amit szél- és porvihar is kísérhet, írja az Időkép, ahogyan azt is, hogy a grafikonok és ábrák alapján épp Magyarországon kísérhetik a hidegfrontot a legerősebb széllökések.

Első szűrés a Várnegyedben: 360 munkatársból 18 koronavírosos. A polgármester és két helyettese nem fertőzött.

Csütörtökön jelent meg a Fővárosi Közlönyben az a főpolgármesteri rendelet, ami szerint

Jelenleg nem látok indokot arra, hogy az érettségit elhalasszuk, maximális egészségvédelmi intézkedések mellett ezért május 4-től megtartják az írásbeli érettségiket – jelentette be egy videóban Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

AJO 3071Több mint egy hónapja – a látogatási tilalom bevezetése óta – gyakorlatilag minden kapcsolata megszakadt nagymamájával, mondta az Indexnek az a Pest megyei nő, akit még április 14-én, kedden azzal hívott fel a Péterfy Kórház Szövetség utcai belgyógyászatának intézményvezetője, hogy idős rokona koronavírustesztje – a látogatási tilalom ellenére – is pozitív lett. Két nappal később, április 16-án pedig már azért telefonáltak neki, hogy

Magyar LeventeEgy dolgot biztosan megerősíthetek: Magyar Levente miniszterhelyettes úr biztosan nem lesz washingtoni nagykövet. Ő a miniszter jobbkeze és soha nem engedné el maga mellől

Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség egy.  élettársát bántalmazó és fenyegető rendőrrel szemben. A közlemény szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt folytat nyomozást.

Április 25-től mobiljegy alkalmazásban is lehet majd venni helyközi, teljes árú havi, valamint helyi, teljes árú összvonalas és egyvonalas havi buszbérleteket is. Ezeket a bérleteket először a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobiljegy alkalmazásában lehet majd megvenni, de később a Simple by OTP-applikációban is elérhetőek lesznek – közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Helyszíni szemle DiósdonKét embert megölt a gyanú szerint egy 18 éves férfi Diósdon, írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a Pest megyei településről péntek hajnalban, 1 óra 30 perc körül érkezett bejelentés:

Jelentősen visszaesett az illegális migráció az elmúlt hetekben, derül ki a rendőrség hivatalos statisztikájából. A police.hu-n közölt adatok szerint az elmúlt négy hétben összesen 6 embert kellett emiatt eljárás alá vonni, két hétig 0 volt az idevágó érték, a múlt héten azonban 1 személyt elfogtak és előállítottak.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1201 Következő »