2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Reggel 6 órától a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

A MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a május 31-ig érvényes nemzetközi jegyek árát, amennyiben az utas lemond az utazásról, írja az MTI. A visszatérítés független attól, hogy hova szólt a jegy. A díjmentes visszatérítést abban az esetben is kérheti az utas, ha a visszaútra szóló nemzetközi menetjegy június elseje utáni dátumra szól.

Kerékpárúton száguldva menekült, majd szemből hajtott bele egy körforgalomba egy autós Kaposváron, miközben a rendőri igazoltatás elől próbált éppen meglépni, derül ki az RTL Klub szerdai híradásából.

Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülésével és a szombati nap korlátozásainak eltörlésével, írja a Magyar Nemzet nevű kormánylap saját értesülései alapján.

A kijárási korlátozás megszegése miatt 200 ezer forintos szabálysértési bírságot szabtak ki szerdán nyírlugosi olvasónkra, Szilviára, aki szemétszedési akciót szervezett a falu utcáján a Föld napja alkalmából.

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta egy nagykörűi férfi letartóztatását, miután erőszakoskodott a szolnoki Hetényi Géza Kórházban, ahová koronavírus-fertőzés gyanújával került be, írja a szoljon.hu. A férfi április 19-én szabadult egy korábbi, pénzbüntetést átváltoztató szabadságvesztéséből. Otthonról értesítette a mentőket, hogy a koronavírus tüneteit észleli magán, ezért beszállították Szolnokra, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet COVID-19-részlegére.

Hibaelhárítás miatt csütörtök reggel 6 órától 16 órán át szünetel a távhőszolgáltatás Kispest egy részén, közölte a Főtáv szerdán az MTI-vel.

Ahogy azt megírtuk, Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től, majd ezt kiterjesztve Karácsony április 21-én, kedden azt is bejelentette, hogy a maszk – vagy valamilyen szájat eltakaró eszköz – használata a tömegközlekedésen túl kötelező lesz április 27-től a főváros valamennyi kereskedelmi egységében, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon, továbbá taxik igénybevételekor is.

A parlamentben kedden este zajlott a vitája annak a törvényjavaslatnak, ami megszüntetné a kulturális szférában dolgozók közalkalmazotti státuszát. A javaslatot az ellenzéki felszólalók élesen bírálták, de azt is kifogásolták eleve, hogy miért most, a veszélyhelyzet alatt kell egy ilyen fontos döntést átnyomni úgy, hogy éjjel vitáznak róla, és valódi egyeztetés a szereplőkkel pedig nem előzte meg a törvényjavaslat benyújtását. De volt egy képviselő, aki mást is kifogásolt ezen az éjszakai parlamenti vitán.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től, derült ki szűk egy hete. Ezt kiterjesztve Karácsony április 21-én, kedden azt is bejelentette, hogy a maszk – vagy valamilyen szájat eltakaró eszköz – használata a tömegközlekedésen túl kötelező lesz április 27-től a főváros valamennyi kereskedelmi egységében, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon, továbbá taxik igénybevételekor is.

Az ország nagy része a lakásában ülve dolgozik és tölti a napjait, de az ablakon kinézve is feltűnő, hogy bár az április nem a legcsapadékosabb hónapunk, mégis rendkívüli a szárazság, hiszen az elmúlt 22 napban alig esett az eső. De nem csak ebben a hónapban volt kevés csapadék, az idén egy kezünkön meg tudnánk számolni, hogy hányszor esett jelentősebb mennyiség.

D MTI20200305030Megkönnyebbülhetünk-e májusban? Lesz-e nyarunk? Vagy éppen most lépünk még csak a tömeges megbetegedések szakaszába? A járványtetőzést érintő kormányzati, hatósági kommunikáció zavara és az eddigi adatok összevetése alapján nem lehetetlen, hogy Orbán Viktor már arra készül, egy második járványhullám érkezik Magyarországra, és erre készíti fel az egészségügyet májusig.

Egy nyugodt világban 2020 tavasza a balatoni turizmus tökéletes szezonnyitója lehetett volna. A kifogástalan áprilisi meleg, a négynapos húsvét minden vendéglátó álma lehetett volna, helyette kétségbeesetten bezárt kávézók vagy ugyanolyan kétségbeesetten nyitva tartó ruhaboltok, üres utcák, lezárt strandok és reményvesztett várakozás mindenütt, hogy talán júliusra kicsit visszatér az élet. Csodát azonban senki nem vár, legfeljebb azt, hogy valahogy sikerül vállalkozását a víz színe felett tartani.

Átestek a másodszori koronavírus-tesztelésen is a borsodnádasdi szociális ellátórendszer azon dolgozói, akik kapcsolatban állnak a lakossággal (azaz a házigondozók), valamint szűrték a Központi Konyha munkatársait is. Kormos Krisztián polgármester tájékoztatása szerint mindannyiuk tesztje negatív lett, ezért a hatóságokkal egyeztetve úgy döntöttek, hogy teljes fertőtlenítés után újraindítják a főzést a szociális étkeztetés miatt, majd jövő hétfőtől a gyermekétkeztetés is beindul.

Pozitív lett egy, a XV. kerületi, eddig ügyeletet biztosító Újpalotai Összevont Óvoda Hartyán Tagóvodába járó gyermek szülőjének koronavírustesztje, ezért az intézmény szerdától átmenetileg bezár két hétre, közölte a hírt a Facebookon a XV. kerületi önkormányzat. Helyette az ügyeletes óvoda a Páskom Tagóvoda lesz a Páskom parkban.

DSC 1501A járványügyi időszakban minden olyan helyzetben érdemes maszkot viselni, amikor több emberrel is találkozhatunk, a 65 éven felüliek számára pedig javasolt, hogy maszkban lépjenek ki az otthonaikból. A lakosság számára a sebészi maszkok helyett a dupla rétegű, magas hőfokon mosható textil maszkokat ajánljuk

shutterstock 1285202524Az egészségügyi dolgozók támasza lettünk. Ha netán a kórházban vagy a családban már nincs erre kapacitás, akkor hozzánk is tudnak fordulni. Ez egy megnyugtatás mindenkinek, hiszen közösen el tudunk érni valamit. Mi úgy gondoljuk, hogy nekünk hétköznapi embereknek is bele kell tennünk valami ebbe az egészbe, hogy hamar túl legyünk rajta

HUS 1509Újabb 70 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma. A gyógyultak száma 8-cal nőtt, így már 295-en vannak, akik gyógyultan távoztak a kórházból, közölte a koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató oldal.

A honvédség közleményt adott ki kedden, ami szerint a 25. Klapka György Lövészdandár rendszerből kivont harc- és gépjárműveket szállít a Magyar Honvédség központi raktáraiba, 2020. április 22. és május 12. között közúton és vasúton kerül sor az alábbiak szerint:

Több mint egy hónapos hajó és repülőút után hazaért Szécsi László, az óceánjárón ragadt youtuber.

Betiltották az alkoholfogyasztást Nagyatád közterületein, miután a helyieket a járványügyi szabályoknál jobban érdekelték, hogy kivel mi történik éppen, és hogy éli meg a bezártságot, amit dohányboltok előtt csoportosulva beszéltek ki.

A főpolgármester javaslatára szerződést bontanak Nagy Zsolttal, a BKK elektronikus jegyrendszer projektvezetőjével, aki zaklatási ügybe keveredett. Nagy Zsolt a Magyar Nemzet cikke szerint a BKK vezérigazgató Varga Ivett-tel közeli viszonyban van.

Az érettségi vizsgák lebonyolítása során nem határoztunk meg jogszabályban életkori korlátokat.

D BUS20200421013Elkészült a 150 fő befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház Kiskunhalason, ami két és fél hét alatt épült meg – írja az MTI.

Április 27-től nemcsak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, hanem

« Előző « 8. oldal » 10 11 12 13 14  ... 1201 Következő »