2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Miközben nagy vitát váltott ki a kormány azon döntése, hogy május 4-én el kell kezdeni az érettségit (ami idén kivételesen csak írásbelikből áll majd), mivel közben ugyancsak a kormány saját (nyilvánosságra nem került) modelljei alapján május 3-án tetőzik a koronavírus-járvány új fertőzöttjeinek száma is, ugyanazon a napon két, egymásnak szögesen ellentmondó közvélemény-kutatás jelent meg a döntés társadalmi támogatottságáról.

2020-04-19 08 36 41-Nyugdíjasház és Idősek Gondozóháza - Google SENKI NEM FERTŐZŐDÖTT MEG KORONAVÍRUSSAL AZ ERDŐKERÜLŐ UTCAI NYUGDÍJASHÁZBAN ÉS GONDOZÓHÁZBAN

Semmit nem bízna a véletlenre a Pécshez közeli, 6900 lakosú Kozármisleny, ahol a teljes felnőttkorú lakosság tesztelésére tettek javaslatot. A koronavírusteszt önkéntes alapú lenne, viszont csak az időseknek segítő önkéntesek és a városi dolgozók kapnák meg ingyen – a többi önként jelentkező az önkormányzat támogatásával, a piaci árnál jóval olcsóbban tudhatná meg, átesett-e már a fertőzésen, írja a Szabad Pécs.

Egy korábbi, szintén Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolnak ki a Liszt Ferenc repülőtéren 2020. április 18-ánKedden négy repülőgép összesen 4,9 millió maszkot, 2 millió kesztyűt és 193 ezer védőruhát, illetve

Menetrendszerűen hétvégére érkezik hidegfront, a szeles szombat után vasárnap már 20 fok sem lesz, írja az Időkép.

2020-04-21 11 34 25-Index - Belföld - Kétszáz fölött a halottak,Köszönetet mondott az élelmiszeriparban és az agráriumban dolgozó embereknek az operatív törzs keddi tájékoztatójának kezdetén Zsigó Róbert. Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Magyarország élelmiszerellátásának körülményeiről beszélt, a járvány okozta kihívásokról.

A turizmus leállása miatt újra termálvízzel telt meg a Nagyvárad szomszédságában fekvő Püspökfürdő korábban kiszáradt tava, több állat és növényfaj utolsó példányainak az egykori természetes élőhelye, írja az MTI.

Magukat a sértettek unokáinak kiadva hívták fel telefonon áldozataikat, hogy így csikarjanak ki pénzt az idős emberektől.

Régóta elégedetlen volt sorsával, amiért szüleit és a betegségét kezelő szakembereket okolta az a férfi, aki tavaly áprilisban 15 késszúrással ölte meg édesapját egy Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen.

Clipboard01 81Megfordult, majd a forgalommal szemben haladt egy csongrádi férfi az M43-as autópályán Szeged közelében pénteken dél előtt, olvasható a Police.hu-n.

Négy nyelvvizsgaközpont is tarthat online nyelvvizsgákat a járványhelyzetben, már május elejétől kezdve, értesült a Magyar Nemzet.

Közel 37, 5 ezer diák nem rendelkezik a szükséges eszközökkel, vagy még internettel sem a digitális távoktatáshoz, írja a Népszava. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ (KK) elnöke múlt pénteken az InfoRádióban ismerte el, hogy a központ alá tartozó 750 ezer diák öt százalékának okoz gondot a távoktatás. Esetükben levél útján oldják meg az oktatást. Ugyanakkor a KK korábbi tájékoztatása szerint nemcsak levélben, hanem telefonon vagy családsegítő szolgálat közreműködésével is eljuttathatják a feladatokat és a tananyagot.

„Az érettségik lebonyolításánál olyan tanári végzettséggel rendelkező pedagógusok is bevonhatók, akikkel az intézmény nem áll jogviszonyban” – derül ki abból az április 20-i ajánlásból, melyet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár küldött az intézményeknek. A hivatalos iratot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tette közzé a Facebook-oldalán.

AJO 0824Újabb betegeknél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára, közölték a koronavirus.gov.hu oldalán.

A koronavírus-járvány miatt lezárták a határokat a külföldi állampolgárok előtt, de azokat beengedik az országba, akik családjukkal Magyarországon élnek, derült ki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) írásából.

HUS 2809Éppen akkor indult volna be az állatkerti szezon, amikor a járvány miatt nem fogadhatnak látogatókat, így elesnek a főbb bevételeiktől, miközben a gyárakkal ellentétben nem állhatnak le, az állatokat el kell tartani. Állami segítséget egyelőre nem kaptak. Az állatkertek vezetői abban bíznak, hogy júniustól már fogadhatnak látogatókat, ellenkező esetben csak a tulajdonosok, tehát az önkormányzatok menthetik meg őket. A magánállatkertek még nehezebb helyzetben vannak

szondazas-hatvan-5Az "elektromos légalkoholteszterekkel közvetlen testi érintkezésbe steril mintavételi csöveken keresztül kerülnek az ellenőrzött személyek." - indokolja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azt, miért biztonságos a szondáztatás továbbra is.

A piramisok általában több ezer éves építészeti remekművek, letűnt korszakoknak állítanak emléket, ám az egyik legmagasabb ilyen szerkezetet nem az egyiptomi sivatagban vagy a mexikói dzsungel mélyén találjuk meg, hanem az Egyesült Államok területén, a Mississippi folyó mellett, és egyáltalán nem ősi. Régészeti kincsek helyett vadászati és halászati eszközöket, egy mocsarat, és több mint száz hálószobát rejtenek a falai.

A legújabb adatok szerint 15 ezer felé emelkedett Nagy-Britanniában az új koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma. A legfrissebb adatok alapján 24 óra alatt 888 fő halt meg, és további 5562 főnél igazolták a vírus jelenlétét, így összesen 114 217 regisztrált esetről tudnak.

Legalább hat raktárában használ már hőkamerát a lázas dolgozók kiszűrésére – írja a Reuters. A kamerák megmutatják, hogy egy személy mennyi hőt bocsát ki a környezetéhez képest. A kamerák gyorsabban mérnek és pontosabbak, mint a homlokhoz nyomós hőmérők, és nem kell senkihez közel menni ahhoz, hogy mérjen.

Egyéni légzésvédő eszközök, arcvédő pajzsok műszaki vizsgálatára alkalmas laboratórium jött létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen – írja az MTI. A labor létrehozatalát az ITM kezdeményezte. A BME így meg tudja vizsgálni, hogy szuperálnak a különböző maszkok és szűrőanyagaik.

Az Egészségügyi Világszervezet egyik legfontosabb vészhelyzeti szakértője az antitestek körüli bizonytalanságról beszélt a pénteki sajtótájékoztatójában. Mike Ryan elmondta, hogy túl sok még a kérdés, egyrészt nem tudják, hogy az antitestek teljesen megvédik- a betegségen átesett embert az újrafertőződéstől vagy megfertőződik ugyan, és akár terjeszteni is tudja, és arról sincs megbízható információ, hogy egyáltalán hány emberben van jelen.

Az utóbbi évtizedekben a brit második világháborús kódfejtő erőfeszítéseket hatalmas érdeklődés övezi. A Blechley Parkban működő kódtörők, közöttük a számítástechnika egyik úttörője, Alan Turing, sikeresen megfejtették a sokáig feltörhetetlennek gondolt német Enigma kódolószerkezetet, és ezzel nagy stratégiai előnyre tettek szert a nácikkal szemben.

GettyImages-1218063040A koronavírus-járvány kitörése óta számtalan összeesküvés-elmélet látott már napvilágot az új kórokozóval kapcsolatban, sokan egyenesen a bibliai apokalipszis eljövetelét is belelátták már a jelenleg zajló eseményekbe. A vírus elszabadulásáért felelőssé tették már

32452677 1904d5ef8708b5310ec5414362673e01 oFekete Andrea és Lendület-kutatócsoportja a Semmelweis Egyetemen felfedezték, hogy a számos sejtben jelen lévő szigma-1 receptor gátolja a szervezeten belüli hegesedési folyamatokat (vagyis a fibrózist).

« Előző 1 ... « 9. oldal » 10 11 12 13 14 15  ... 1201 Következő »