2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 

Hétfõ délután négy óráig összesen 360 ezer e-matricát értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., az eladott matricákból mintegy 210 ezer az idén január elsejével bevezetett megyei matrica volt - mondta Kibédi-Varga Lajos, a NÚSZ Zrt. szóvivõje hétfõn a Duna Televízió Közbeszéd címû mûsorában.

Ismét megrendezik az oktatási piac legnagyobb seregszemléjét, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a fõvárosban: a január 22-24 közötti rendezvényen a felvételizõkön kívül a pedagógusok és intézményvezetõk értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerûsödésérõl.

Január 8-ig ellenõrizhetik, módosíthatnak adataikon és egy alkalommal a sorrenden a keresztféléves jelentkezõk az e-felvételi rendszerén keresztül.

Szinte mindenhol havazik a déli határ menti területeken, a Dunántúlon jellemzõen sónedves, Baranya megye nagy részén és Nagyatád környékén viszont havas a fõutak burkolata - tájékoztatta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetõje vasárnap az MTI-t.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 21 éves fennállása óta 2014. volt az elsõ olyan év, amikor több kártalanítási ügyben kellett helytállnia, összesen hat hitelintézet vált fizetésképtelenné ebben az évben.

Országszerte osztanak meleg ételt és egyéb adományt a segélyszervezetek a rászoruló embereknek a karácsonyi idõszakban.

A legújabb elõrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sõt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján pénteken.

Öt hét alatt több mint 385 ezer hívás, illetve sms érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 19. alkalommal meghirdetett adventi pénzadománygyûjtõ telefonszámára, a 250 forintjával számolt adományok így elérik a 96,3 millió forintot - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megfogalmazta a „fair”, azaz etikus bankrendszerrõl szóló törvénnyel kapcsolatos kamat- és kamatfelár-változtatási mutatók kiszámításánál követendõ alapelveket, amelyeket a jegybank honlapján tett közzé szerdán.

Tovább csökkentette, több éves mélypontra mérsékelte az üzemanyagárakat szerdán a Mol Nyrt.: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 7 forinttal.

A gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében húsz csekkbefizetõ automatát állít üzembe jövõ év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt. - közölte Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az automata bemutatóján szerdán, Budapesten.

A jövõ heti karácsonyi ünnepek miatt öt egybefüggõ munkaszüneti nap lesz, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az idõben készüljön fel ezek beszerzésére.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átveszi az MKB Bank irányítását és a leányvállalatokra is kiterjedõen újjászervezi a hitelintézetet - jelentette be a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján csütörtökön a jegybank.

A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegû díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban – közölte a Biztosítás.hu online alkusz az MTI-vel.

A Pálinkamesterek Országos Egyesületének alelnöke szerint jövõre olyan változtatásokkal kellene finomítani a pálinkafõzés és párlatkészítés szabályain, amelyek az uniós keretek között is segítik a pálinkafõzõ szakma elõrelépését.

Egy valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító program mérési eredményei szerint a szigetelés 46 százalékkal csökkentette egy családi ház fûtésszámláját – közölte a Knauf Insulation Hungary Kft. az MTI-vel a novemberben lezárt programot értékelve.

A szokásosnál jóval több alma termett az országban az idén, ezért ösztönözni kell a lakosságot a fogyasztásra – mondta a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti ügyekért felelõs államtitkára szerdán Budapesten, a CBA egyik VIII. kerületi üzletében. Az áruházlánc akciót indított a magyar alma népszerûsítésére.

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje – közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövõ évi költségvetési és adótörvény-javaslatot. A tanácskozásról tartott frakcióvezetõi beszámoló szerint az internetadó-javaslat visszavonása szerdán várható. Emellett a kormánypárti képviselõk azt kérték a kabinettõl, hogy a bürokrácia területén is legyen rezsicsökkentés.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el.

Októberben csaknem 20, az év elsõ tíz hónapjában pedig több mint 20 százalékkal nõtt a forgalomba helyezett új autók száma Magyarországon – közölte a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesülete (MGE) a DataHouse adatai alapján hétfõn.

Már csaknem négyezer fiatal vesz részt a diplomamentõ program nyelvtanfolyamain, másfél hónap alatt 340 képzés indult el az ország 82 településén. Eddig 31 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a programban, élénk az érdeklõdés, amit jelez, hogy az elmúlt 4 hét alatt ezerrel nõtt a regisztráltak száma – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Több mint 20 százalékkal nõttek a lakáseladások az elsõ fél évben Magyarországon az elõzetes adatok szerint, túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû friss kiadványából.

Gyõzelemnek nevezték a tervezett internetadó elleni tüntetések szervezõi pénteken Budapesten, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte az új adótípusról szóló javaslat visszavonását. A tüntetõk ismét a József nádor téren gyûltek össze.

A héten csak néhol lehet egy kis esõ, a szél is jellemzõen mérsékelt marad. Ezzel együtt többfelé várható fagy, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hûlhet a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A pénzmosás elleni törvény rendelkezéseinek megfelelõen az önkéntes pénztári tagok 2014. december 31-ig kötelesek személyesen, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával igazolni személyazonosságukat – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel.

« Előző « 4. oldal »  Következő »