2022. augusztus 11. Csütörtök, Zsuzsanna.
 

A Lombard Lízing Zrt.-nek május elejéig kell visszafizetnie érintett ügyfeleinek azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tõlük.

Az átlagdíj csökkenése miatt, idõsebb autókra is egyre többen kötnek casco-biztosítást.

A válság nem vetette vissza a casco-szerzõdések számát, és 2008 óta olyan jelentõsen csökkent az ilyen biztosítások átlagdíja, hogy ma már érdemes idõsebb autókra is, teljeskörû cascót kötni – derül ki két biztosító, az Union és a Genertel vizsgálatából.

Az új autókra 5 százalékkal, a használtakra 11 százalékkal emelkedett tavaly a casco biztosítás díja, viszont akik a biztosítási évfordulón olcsóbb biztosítóhoz mentek, azok 3,5 százalékot spórolhattak az éves díjon - közölte saját adataira hivatkozva, a Netrisk.hu internetes alkusz csütörtökön az MTI-vel.

Külföldön is számíthat segítségre aki magyar casco biztosítással rendelkezik és a kocsijával külföldön szenved – saját hibájából – balesetet, de annak mértéke korlátozott – közölte a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel.

Debrecen – A biztosítási szektort a jövõ évtõl terhelõ évi, közel ötven milliárdos teher hosszú távon teheti veszteségessé azon biztosítótársaságokat, melyek nem emelik díjaikat 2013-tól.

« 1. oldal »